http://botany.cz/cs/catalpa-bignonioides/
...hmm.. vidím, že Atti byl rychlejší.

http://botanika.wendys.cz/kytky/K372.php
http://botanika.wendys.cz/kytky/K501.php
Ja by som iba doplnil Paju.Jednoduchá identifikácia je aj podľa pachu.Chabzda(ľudovo chábrdie)páchne a má odpornú chuť,pri čom baza ma príjemnú chuť.Možeš to vyskúšať nič sa ti od jednej bobulky nestane.Ešte by som odporučil vyskúšať zaváranu bazu.Do 0.7l pohára 2 krúžky citronu a zaliať cukrovým nálevom ako aj na ostatné ovocie.Chuť má ako čučoriedky.A ešte som zabudol doplniť.Z chabzdy sa pálila volakedy pálenka.Vraj sa to pilo pri nevolnostiach žalúdka.Mazzo píše:Ahojte
Cital som Kapov clanok o rastlinnej strave nasich predkov. Zaujala ma cast o vyrobe "masla" vyvaranim bobul z bazy a chcel by som to skusit.
Bol som ale upozorneny ze treba rozlisovat bazu ciernu a bazu chabzdovu.
Vedel by mi niekto poradit ako jednoznacne urcim bazu ciernu?
Dakujem
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia