S nozom to nemusi byt trapenie, ak ma clovek spravnu velkost noza. S mensim bushcraft nozom a 10cm cepelou sa utrapite k smrti, ale cepel dlha 17cm a viac to uz je ina sranda. Ja osobne mam lepsiu skusenost s nozom a pilkou nez s nozom a sekerou. A prave hlavne v zime mi to pride energeticky lepsie. Spotim sa menej, nez ked by som mal ten isty ukon robit sekerou. Ale ja sa potim viac nez je zdravo
Tiez sa mi viac krat stalo, ze som musel byt na uboci kopca a tam sa, vzhladom na sikmy teren, sekerou nezazeniete ani nahodou, zato nozom bez problemu. Tiez hlboky sneh by mohol byt problem, hlavne ak nemate polienko na pevnom povrchu. Husty porast kde nieje miesto na ukony sekerou hravo zvladne vacsi noz alebo maceta.
Je treba mat pripravene nejake kliny a tiez dobre vyformovany tlk. Ide to potom jedna radost. A netreba Vam ani sekeru ani noz. V kline je velka sila to je proste davno zname.
Sekera je nadherny pracovny nastroj a uz mam jednu objednanu tiez na ceste. Vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody.
Vsetko zalezi od prostredia a obdobia.
Tak to su len take moje osobne postrehy, samozrejme kazdemu moze vyhovovat nieco ine a o tom to je
Tu som raz saskoval s polenom, ale kupodivu to slo prekvapivo velmi lahko.
Per aspera ad astra...