Juraj, páči sa mi tvoj pohľad na vec, viacmenej to vidím rovnako. Tiež som kedysi behal po lese s hocakou najlacnejšou výbavou, čo sa mi dostala pod ruku. Ale časom som vymieňal veci za drahšie/kvalitnejšie. Nevidím na tom nič zlé, keď si človek môže dovoliť niečo drahšie a lepšie, ako výbavu za "pár drobných". Samozrejme, veľa ľudí si myslí, že ak ma človek drahšiu výbavu, tak to už nie je taký pravý bushcrafter, ale len nejaký vyčačkaný turista, ktorý sa bojí si zašpiniť svoje veci
a "isto" nezvládne to, čo človek v ihličákoch a kanadách vz 60 . Ale pritom pravda môže byť úplne opačná
.
Len pre predstavu, taký Ray Mears nosí tak drahé veci, že by človek neveril, Norrona vetrovku za 420€, nohavice Fjäll raven za 120€ atď. Alebo iný príklad, v americkej námornej pechote majú ruksaky od značky Arc´teryx, taká vetrovka od nich stojí 500€+
. Jediné čo mení lepšia výbava je to, že sa človek cíti v lese komfortnejšie a pravdepodobne aj zlepšuje možnosti v zmysle, že dokáže človek dokáže fungovať v horšom počasí, dokáže ďalej zájsť s lepšou obuvou atď. (pri predpoklade ceteris paribus). Na tom nevidím nič zlé