samozrejme firesteel bude mať ešte prírodnú rúčku
použité náradie
Ja orezávam hrany takým zahnutým nožíkomSKW píše:Ja som to robil rezbárskym nožom, je tu riziko, že môžeš hrany orezať nerovnomerne, no ak sa ti netrasú ruky, tak sa to dá urobiť v pohode. Inak je na to nástroj orezávač hrán, Michal si ho vyrobil tuším z klinca pozri o pár strán dozadu v tomto vlákne
http://www.extol.sk/pr8028-n%EF%BF%BDz-univerzalny-zatvaraci-s-poistkou
To puzdro nemá chybu.Akurát k technike výroby.Viem,že existuje viacero návodov.....ja puzdro najprv vytvarujem,potom prebrusim,odskušam na sucho všetky diely a potom morím alebo farbím.Až potom všetko zošijem.( všetky otvory a ryhy robím pred farbením)oneho píše:Prikladám teda fotky mojej prvotiny.
Diery ktoré sú na púzdre sú na upevnenie púzdra na batoh bez zbytočných doplnkov, jednoducho popruhmi ktoré už na batohu sú. Viem aj o detailoch na ktoré si na budúce musím dať pozor a to hlavne aby som si niektoré časti nenazababral chemoprénom, pretože to nepôjde namoriť a šiť púzdro bielou niťou až po morení. Predpokladal som že keď je voskované že moridlu odolá, no trocha zhnedla. Tak som ju zase vypáral a nanovo prešil, preto sú tam mierne otlačky od šidla. Postup bol taký že som si púzdro vyrezal, zošil, potom mokré vytvaroval. Po uschnutí obrúsil hrany a namoril. Potom zafarbil farbou fiebings hrany a vnútornú časť púzdra a preleštil handričkou. Nakoniec na impregnoval krémom SNO-SEAL 2x a teraz by som chcel ešte naleštiť včelím voskom.
Kapo píše:V LM máte kožiarske závody. Tam si neskúšal?
A velmo lacno sa dá koža zohnať v sekáči. Za pár korún tam bývajú všelijaké kožené kabáty, brašne, kabelky, čižmy, opasky. A z recyklovať.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť