nakolko som na zimnom zraze pokrstil Hultaforsku stratou original puzdra, pustil som sa do vyroby noveho. Mal som doma nejaky kus starsej hovadzej koze, hrubka cca 3 - 4 mm, kedze islo o tzv. bok ´rozna hrubka koze. Preluskal som nejake tie rady, tipy a triky na nasom fore (aj knife.cz) a pustil som sa do vyroby. Vysledok posudte sami. Pouzite nastroje:
odlamovaci nozik, male kliestiky s dlhymi celustami, plastove svorky na lepenie, obyc. sidlo a ihly, voskovana nit, cvoky a nity. Po nakresleni sablony na papier som prekreslil tvar na kozu (nepozivajte tenku fixku, najlepsie je makka ceruzka), vyrezal tvar nozikom, hrany "zalestil slinami pomocou stopky vrtaka. Potom som prilepil vnutornu cast (ochrana stehov pred prerezanim) pomocou transparentneho chemoprenu (nie je to dobre lepidlo, miestami nechytilo a tazko sa brusilo). Prebrusil som smirglom grit 100 spoje a nasledne som pomocou celuste z kliestikov vytvoril drazku na stehy a pomocou vidlicky naznacil dierky. Diery na cvoky a nity som vrtal akumulatorovou vrtackou. Cele puzdrom som napuslit Sno-sealom za pomoci fenu na vlasy. Dierky na stehy som spravil sidlom a na zadej strane som ich pospajal do drazky mocou kliestikov. Sitie som nastudoval zde
- Kód: Vybrať všetko
http://www.knife.cz/Knifecz/tabid/36/ctl/Details/mid/381/ItemID/227/Default.aspx
Viem ze to nie je uplne super, ale ucel svati prostriedky (ci ako sa to hovori) a hlavne ze moja Hulta ma novy kabat. Ludkovia nebojte sa postit do toho, ved clovek sa najlepsie uci na vlastnych chybach.
Drzim palce do buducich projektov, na otazky rad odpoviem a tu su fotecky.
Good luck