Tak tvoje obedove menu na sluzobku ma v pozitivnom zmysle slova dostalo .. tomu sa vravi ideal
moje varenie prešlo z otcovho ešusu na ocelovu Zebru ktora sa cisti nesmierne lahko, teraz varim v Ti hrnci, rovnako ho cistim pravidelne po kazdom navrate domov,
rovnako ho davam najprv do igelitu a potom do obalu, pri baleni si beriem nove mikrotenove vrecko a hrniec je iba v cistom latkovom obale, cistenie urcite pre mna ma zmysel, memam chut si rano vytiahnut z vaku ciste tricko ktore smrdi ako trchor od zhoreniny z neumyteho hrnca. Samozrejme pristupov je vela ..na prehnane cistenie hlinikoveho ešusu by som sa asi tiez vykaslal a nosil ho zapnuty niekde z vonka...
Inak neviem ci to niekto pisal, ale cistota ohna urcite pomoze udrzat nadobu v lepsom stave, ak sa da teda nepouzivat palivo napadnute hubou, plesnou, hnilobou, atd.
*edit:
Chcem sa k téme ešte nachvílku vrátiť. Začali sme totižto používať mini varič na drievka a to je ultra špinič pre všetky varné nádoby hlavne kvôli veľkému obsahu zvyčajne napadnutej kôry v drievkach. Z normálneho ohniska zvyčajne zostane nádoba relatívne "cistá" ale tu je pokrytá niekedy až lepkavou vrstvou smogu používame preto nasledovný postup: Po varení hodíme nádobu do hocakej starej igelitky/sáčku až potom do obalu. Čistíme až doma, s pomocou čistidla na krb alebo horáky sporáku to ide okamžite všetko dole - ak ste neskúšali odporúčam.