carlos9780 píše:Jednu takú kudličku som mal(kým som ju nestratil),original aj s púzdrom a kožennou snúrkou na krk,trochu sa to podobalo na to čo nosí Cody Lundin z Dual survival.Výhody to malo akurát v zime(rýchly a jednoduchý prístup k nožu) keď to bolo pod bundou.Od jari do jesene som to nenosil,ak som to mal nad tričkom tak to hompálalo na krku(strašné nervy som na to mal) a keď pod tričkom tak to tlačilo keď som sa škrabal do prudkého kopca alebo zohýbal.Ako písal Sally ak sa s tým zachytíš o nejakú vetvičku proste zastavíš a odhákneš sa,to neni problém,len horšia situácia by mohla nastať ak by sa s tým dakto na krku zgúlal z poriadneho svahu(jak sa podarilo minule mne ),ohryzok nieje zas tak silný ako zbytok krku.....jedno dobré šklbnutie a bolo by po srande.A ak vás to nepridusí môžte ľahko dôjsť o zuby ako napísal B-Boy.V podstate súhlasím s Macakv-om že je to viac nebezpečné ako praktické,ale nezavrhujem to úplne.Ja osobne mám na zimu jednoduchšie riešenie,teda pre tých čo používajú naše maskáče(ASR vz.97),na pravej nohavici v úrovni holene je taká malá kapsa ktorú som na vojne využíval hlavne na nosenie príboru,ale tá veľkosť je ako keby robená na bushcraftový nôž s púzdrom,púzdro je tam dosť natesno takže nôž vytiahnete poľahky a púzdro drží jak pribité,ale pripevniť na nohu sa to dá aj akokoľvek inak.Môj názor-určite lepšie na nohu ako na krk,ale 100 ludí,100 chutí.Sorry ak som odbehol od témy.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť