stormmast3r píše:Nechce sa mi zakládať novu tému tak to dám tu. Hovorí sa, že vlky sa človeka boja. Čisto teoreticky, čo by sa stalo, keby ste taborili na mieste z vyššou koncentráciou tejto psovitej šelmi (napr. vrch Oblik) a v noci (počas vašeho spanku) by vás taka menšia svorka navštívila...?

Ak sa vam podari narazit na vacsiu koncentraciu vlkov ako 1 vlk na 163 km2 tak mi isto dajte vediet. To je aspon prepocet tych polovnikmi udavanych 300 vlkov na Slovensko a to je riadne nadhodnotene cislo (su tam aj polsky aj ukrajinsky co k nam v zime prebiehaju).
Ale teraz vazne, vlk je rovnako ako medved mimoriadne inteligentne zviera, ale na rozdiel od medveda sa cloveka stale velmi boji (nie je chraneny ako medved a bezne sa nanho poluje). Nepocul som este ani o kontajnerovych vlkoch aj, ked sa ma snazil jeden nemenovany polovnik na fore presvedcit, ze k nemu chodia na skladku za dedinou (Orava).
Ja sa snazim vlaka stretnut uz niekolko rokov, a moj najvacsi uspech bolo par stop co sme nasli s chalanmi v zime na Murani.
Suma summarum, vlk sa cloveka velmi boji, maximalne sa pride pozriet v noci, alebo za zlej viditelnosti, ak sa ti podari vidiet vlka na vlastne oci dakuj vsetkym lesnym bohom a tomu vlkovi najviac. Skor sa treba bat ze vlaka chytis

PS: rorschach mal to stastie na vychode slovenska niekde na polskej hranici mozno sa podeli o skusenosti.