Ok nema zmysel sa s tebou hadat Kapo, myslel som lesne zvery, nie macku domacu, ktora ma dostatok potravy a je hrava, predpokladam, ze macku divu nemas doma na dvore, to iste pes, neviem ako si do toho zakomponoval vlka, no nic, len zakladna vec o ktoru sa jednalo, co nerobi ano ta tvoja macka ani tupy krokodil je, z
e ked korist ZERU tak je mrtva, aj ten tupy krokodil che najprv korist utopit aj macka ju pred zranim zabije ci sa s nou hrala 5 alebo 6 hodin, to je to co mi pride prinajmensom divne - ci uz zenska v tom clanku este telefonovala mame ze ju zere medved, to je uz haluz sama o sebe, ale svet je maly a o nahodu tu neni nouze
; takze je vela tipov ako sa spravat pri stretnuti s medvedmi, ano mas pravdu, ze moje stretnutie s chlpaticou nic neznamena, ani som sa nestal vacsim odbornikom, ani rozdavacom zarucenych info co zabera alebo nezabera pri stretnuti tretieho druhu
, ale som o skusenost bohatsi a o to sa mozem podelit. Ako povedal Saly - stat nepohnut sa robit vacsieho a pod, asi na tom nieco bude, ja som stal ani som sa nepohol, lebo som nevedel co mam robit, nemal som v hlave nic, to sa
po mne rozbehla, ale predo mnou sa otocila a zduchla-chcela dat priestor malym na prchnutie; tvoje pripomienky o zbrani 44 alebo 357, alebo gulovnica, brokovnica, samopal, utocna puska, RPG su na 3 veci, medved ked utoci, tak je to zvycajne, ked prides nechtiac do jeho utocnej zony - prekvapis ho na cca do 20-30 metrov a to nemas sancu uz nic urobit, je naozaj velmi rychly; utiect pred medvedom je somarina, ja ked som videl ako sa ten kolos na mna vali .., no proste neutecies; najzakladnejsia vec je dat o sebe v lese vediet, byt hlucny, lesne zvery radsej zduchnu, lebo sa cloveka boja, to plati aj o medvedovi; vsetky pripady napadnutia u nas, pokial mam vedomost, boli z vyplasenia medveda na relativne kratku vzdialenost, kedy o sebe nevedli ani zver ani clovek. Pri samotnom napadnuti neviem co robit, uz som niekde cital, ze medved napadol lesnu robotnicku, ta ho mrskla kyblom ko kotrbe a medved plachol, cize vsetko je relativne a individualne, howg