1. Ako to je u vás so uhasínaním ohniska?? Niektorí len "rozdupú" ohnisko a povedia: "To dohorí." Poprípade ani "nerozdupú". Osobne sa snažím použiť čo najviac vody. Väčšinou máme tábor blízko zdroja vody (nemusí ísť o pitnú). Občas sa stáva, že je vody málo. Vtedy používam hlinu, poprípade hlinu zmiešanú s čerstvou zeleňou.
Tu pridám OT alebo príhodu ako som po akcii so survivalovím zameraním hasil vodou. Celý noc nám lialo (nemali sme spacáky, spali sme len v prírodných prístreškoch) Na noc som si prichystal poriadnu vatru. Pálili sme poriadnu gulatinu a vo veľkom množstve ... ktorú ani tel lejak nezahasil. Na druhý deň keď som ju hasil, musela mať dooosť vysokú teplotu, pretože po priliatí vody my stĺpec popola vystrelilo až k očiam. (To mám cez 180 cm a stál som.) Hlina pod ohniskom chytala červenú farbu, asi ako keď umelec páli hlinu v peci

2. Maskujete ohnisko ??? Ak sme v častejšie navštevovanom campe tak nie. Ale keď som campoval na kraji lesa pri posede, tak som nemohol odísť bez zamaskovania ohniska (bilo to do očí

Je to napísané len tak v skratke... budem rád keď sa vyjadrite aj vy...
Prípravu ohniska ("koreňový problém" atď.) by som nechal na ďalšiu tému ...(ak ma niekto chuť kecať o tom.. môže založiť Topic)..