opossum píše:ja som reagoval na tvoje unáhlené zovšeobecňujúce závery, že na vine je vždy napadnutý človek.
až tak že "úplne na vine" som to nemyslel, len to je také zložitejšie vysvetlovanie.. ale cca: stane sa situácia, pribehne pes agresívne a následná reakcia vie strašne vela rozhodnúť (ktorá utvrdí psa či človek je hrozba alebo nie, takže aj zježený rozštekaný pes môže odísť v klude).. teoreticky by som to porovnal so stretom medveďa alebo diviaka napr. tiež nie každý stret končí útokom (porovnávam zviera v daný moment rozhodovania, nie prečo pes pribehol).. lenže zo psa je človek menej vyhúkaný takže koná inak..
opossum píše:Alebo uveď mi aspoň jeden prípad, keď napríklad malé dieťa ide provokovať nemecekého ovčiaka, dobermana alebo rotvailera s úmyslom, že mu chce ublížiť.

si mi trochu nahral.. včerajší príspevok z dogfora, a že ich je tam neúrekom (no proste druhá strana ktorá rozoberá zasa svoje negatívne skúsenosti):
Tak...sme doma z obedneho vencenia a zase s krasnym zazitkom :plac:
Idem do parku...psica na voditku pri nohe, na druhej strane idu dve mamicky, jedno dietko v kociku, druhe na nejakej kolobežke ci co to bolo. Ja som isla inou cestou ako oni. Zrazu to dieta na kolobezke sa vali za mnou, nevsimam si ho, kracam pokojne dalej, maly nas stale zozadu prenasleduje a narazi mi do psa! zastavila som kukam

o: cakam ze co teraz, mamicka nic, este sa na mna z dialky usmieva, vravim si tak asi maly nedobrzil alebo co. Tak ze idem dalej, maly zase za nami, a zase a teraz uplna šleha do psa

o: ten maly to robil naschval

o: tak zase ze idem a maly sa uz rozbiehal to som ho uz zastavila ze nech s tym prestane a to uz utekala mamicka....ze "martinko nemozes ublizovat psikovi"
opossum píše: čo som urobil zle? a keďže presne nevieš,
neviem lebo som tam nebol, daj záznam a prediskutujeme

velmi lahko je napr rozpoznať či zaútočil zo strachu, neistoty alebo stráži teritórium..
ALE! to že nevieš komunikovať so psom NIE JE tvoja vina a tvoj problém! to všetko ide za majitelom ktorý má mať psa naučeného, zvládnutého a vychovaného!!!
JA ako majitel psa musím predvídať a riešiť každú situáciu! to že niekto má psa ako módny doplnok alebo termofor pri televízore, s tým nespraví nič žiaden zákon bohužial..
opossum píše:Tak prosím ťa nechaj si tie bláboly o tom, ako po uliciach a horách behajú samí dementní občania a provokujú ich psích miláčikov.
tak toto som nikdy a nikde netvrdil

to si si vyprodukoval sám..
+ale áno po uliciach a horách chodí hromada dementných občanov

ale v úplne iných súvislostiach, nie je to o psoch

root píše:napríklad stačí aby čokel našiel kamaráta, nebodaj sa pridá sa ešte jeden a pod lesom za dedinou terorizujú všetko čo sa hýbe ... Lebo čokel je len zviera a aj keď sa slušne správa ako jedinec, v svorke to môže byť mentálne úplne iný tvor..
áno svorka je odlišná vec, väčšia sila a vzájomné hecovanie..
root píše:a tesne pred kontaktom so synom som mu golfovým úderom bakule zlomil ľavú prednú nohu a myslím že aj nejaké to rebro
no že som ho dolámal by som sa až tak nechválil, predsa je to živý tvor.. ale ver tomu že kopancom riešia cudzích doterných psov s kludným svedomím aj zarytí psíčkari.. vtedy sa majitelia zázračne dokážu spamätať a chechtanie v dialke "on nič neurobí" sa zmení na šprinty po vlastného nevychovaného psa aby si ho pripli
root píše:sa ma snažil presvedčiť že ten 30 kilový debil sa chce iba hrať. Škoda že nepočul na tú vzdialenosť ako mu cvakajú zuby ..
porzi sa niekedy ako sa hrajú psy

ale opäť ÁNO, túto "hru" som ochotný sa hrať len so svojim alebo psom ktorého velmi dobre poznám a on mňa..
root píše:Tvrdím že pes ( okrem poľovného ) nemá v lese čo robiť. Je o DOMÁCE zviera
len otázka na záver..
človek má v lese čo robiť? ktorýkolvek, nie len ten čo sa vie správať..