od root » 27 Apr 2014, 09:13
Sally. zákon sa dá porušiť viacerými spôsobmi. Uvediem príklad zo života, porušenie pravidiel cestnej premávky:
Prvé porušenie: ideš po diaľnici rýchlosťou 140 km za hodinu miesto zákonom stanovených 130...
Druhé porušenie: zásadne nevyhadzuješ pri výjazde z kruhového objazdu, či pri zmene smeru jazdy smerovku.
Samozrejme obe porušenia konáš na vlastnú zodpovednosť a každý si musí byť vedomý zodpovednosti za prípadnú škodu. Ale - a v tom to je, v prvom prípade nikomu neuberáš jeho práva. V druhom prípade obmedzuješ neustále druhých, ktorí musia zbytočne čakať, brzdiť, či zastavovať... Dúfam že je pochopená zjednodušená schéma. A tak keď si niekto zapáli oheň mimo vyznačeného miesta a následne uviedol všetko do stavu ako treba, nie je porovnateľné s tým ako keď niekto nechá pobehovať po lese voľne psa. Iste, pol dňa sa nič nedeje. Alebo aj celý deň, ale nabudúce vybehnuvší pes vystraší nič netušiacu rodinku s deckami... V prvom prípade nikto nezažije šok ako to decko, strach matky keď zbadá ako jed decko vreští keď sa k nemu ženie hrajúci sa pes a hnev otca nad bezmocnosťou pred idiotskou aroganciou majiteľa psa a stratenou atmosférou ..
Ak sa to JURAJ týkalo aj mňa, lebo nás je tu viac Jurajov čo reagovali ( aj keď asi nie, môj príspevok sa ti "páči" ):
Pokiaľ niekto myslí že takéto ( mnou použité ) pomenovanie je neslušné, neviem čo k tomu dodať. Podľa mňa, ak si to niekto nechce a nevie uvedomiť, dokonca opakovane a po upozornení kopcom diskutujúcich a uvedení X pádnych argumentov tvrdí že JEHO PSOVI nikto nebude zakazovať, či nezabráni aby voľne behal po lese ma výstižnejšía definícia a pomenovanie takéhoto správania nenapadlo...
Každý si všimol že v mojich, myslím už dosť početných príspevkoch som sa vždy zdržal nejakých výraznejších invektív, či vulgarizmov. V prípade keď sa niekto správa arogantne - to je najpresnejšia definícia - nebudem hádzať chlebom, ale kameňom. Nemám vo zvyku "byť slušný" k niekomu kto si nedá povedať a kto srší aroganciou, či háji svoje práva na úkor práv množstva iných. Vždy som sa ozval a ozvem. Aj v tomto prípade som si vedomý že za svoje činy, nech sú akékoľvek vždy nesieme zodpovednosť a aj v tomto prípade neurobím výnimku. Pokiaľ sa niekomu zdá že som prekročil hranicu, stačí slovko a nezostane tu po mne ani smrad či bodka. Chodil som do lesa skôr ako vôbec existoval internet a na tom sa nič nezmení, tak ako sa nezmením ja ...
PS: a tak ako je rozdiel v porušení a porušení zákona, je rozdiel aj v "urážke" .. Je rozdiel niekomu povedať že je idiot, alebo povedať že sa správa ako idiot .. Keď mi kamarát ( a tu sme vlastne taká jedna parta ) povie že sa správam ako idiot, tak sa neurazím, ale zamyslím .. Predpokladám že tak spraví každý .