DUHA NAD TÁBOREMSám moc nefotím a když, tak spíše jen nějaké to dokumentační foto.
O to raději se koukám na snímky lidí, kteří mají lepší fotografické vidění než já.
Mezi takové patří i jedna moje kamarádka, která po letošním táboře dala nám ostatním k dispozici svoje fotografie.
Vybral jsem několik záběrů z jednoho odpoledne, kdy se po dešti nad tábořištěm zjevila nádherná duha.
- VELKÉ PŘEDSTAVENÍ MATKY PŘÍRODY ZAČÍNÁ
- TÁBOR POD BAREVNOU NEBESKOU KLENBOU
- JEN TIŠE OBDIVUJI NÁPADITOST FOTOGRAFA
Tento přírodní jev je součástí snad všech mytologií našeho světa.
Nejčastěji vystupuje jako viditelné propojení pozemských věcí s božstvy.
V židovsko-křesťanské tradici je duha brána jako dohoda s Bohem, že už znovu povodní nezničí svět.
Také u severoamerických indiánů byl symbol duhy často používán - například na malovaných týpí a nebo třeba i na štítech vyrobených z nevydělané bizoní kůže.
Na následujícím snímku je štít, který si vytvořilo jedno woodcrafterského společenství. Nad symboly trávy rostoucí ze země a hvězdného kříže se klene duha. Štít je ještě ozdoben čtyřmi orlími pery, které jsou umístěny tak, aby ukazovaly na všechny čtyři světové strany. Samozřejmě celý štít má svůj myšlenkový obsah, ten je však znám pouze členům společenství.
- DUHOVÉ SETKÁNÍ
Vždycky mi stojí za to, při takové příležitosti odložit na chvíli veškerou činnost a nechat na sebe působit krásu i jakousi tajemnost duhy a oddat se pod zvýrazněnou nebeskou klenbou jen pozitivním a ušlechtilým myšlenkám!
"Život je jako duha. Musí přijít slunce i déšť, aby byly vidět všechny ty nádherné barvy."Foto : Kamila