Strasne rad zlanujem. je to uzasne....
Toto je jedna z mozností, keď nemáte ziadne vybavenie, cize idealne do krizovych situacii a rekreaciu.
znazornene na obrazku:
obdobu tohoto pouzivam velmi casto, vlastne uplne vzdy, ked sa da nieco zlanit, tak vytiahne lano z bagla a par krat to sjedem.
lano cin hrubsie, tym pevnejsie, tym tazsie. ja pouzivam 8mm tenke
úvez viď obrazok. ja to trochu modifikujem tak, ze lano si zaseknes do zadku (uplne vazne), nie pod stehno. lavou rukou drzis lano nad tebou. Ujo na obrazku drzi druhy "koniec" lana pavou rukou zachrbtom, ja pravu ruku presuniem k lavej, a oboma drzim dvojmo lano a spustam sa. => vznikne sedacka okolo celeho teba - mam to racej
alebo ruku maj vodorovne a sam sa spustas bokom dole. tiez ok, tymto spôsom som sa raz otocil a padol na hlavu, preto ten hore povazujem za bezpecnejsi, ale kamos, co spolu chodime, on to robi tymto druhym a zatial je ok
posed tak ako pri zalnovani, cize zadok nízko a nohy vodorovne predsebou. najhorsie je prekonat hranu skaly a prvy meter. potom to uz ide aj same
tento spôsob je uplne bezpecny, najviac co som zlanoval bolo 8 metrov zeleznicny most (lano ma 10)
funguje to i v previse (!!)
a hlavne sa netreba pustit, netreba byt debilom a netreba sa bat
bezpecnost medzi nohami si to nemusite vypodlozit, je to bezpecne. a hore bez tiez nezlanujte, pali to
vela zdaru!