sally píše:wida - ten "dokumnet" alone in the wilderness je, bez urážky, ukážka, ako sa to robiť nemá. Je to návod "do rakvy rýchlo a bolestivo." Takže tým by som sa istotne neriadil
sally píše:Ja som mal na mysli toho týpka, čo nakoniec žil niekde v autobuse a umrel hladom (vo filme sa otrávil nejakou kytkou).
Philip_J_Fry píše:///Top 10/// Čo sa dá na tomto okomentovať ? Herec v hlavnej úlohe je v podstate režisér, scenárista aj kameraman. Vedľajšie úlohy hralo zopár zvierat a pilot, dodávateľ zásob, ktorý sa v zábere objavil asi 3 krát. Alone in the Wilderness v podstate nie je film v tom pravom slova zmysle. Nevychutnáte si oscarovú réžiu, alebo herecké výkony, či hollywoodske efekty. Nepríde žiadne dramatické vystupňovanie deja, zlomový okamih. Môžete si však pozrieť najlepší dokument na svete. Ten dokument, ktorý nebol natáčaný za účelom vysokých tržieb a vypredaných kinosál. Proste jednoduchý film o chlapíkovi, ktorý vlastnými rukami postaví zrub, aj zhotoví nástroje na jeho stavbu, nábytok, dokonca dvere s kľučkou bez akýchkoľvek kovových mechanizmov. O chlapíkovy, ktorý sa v 50-ke rozhodol vydať sa na Aljašku a odišiel domov ako 80-ročný. A čo sa týka filmového remesla, je tu možné vyzdvihnúť aspoň jedno: k atmosfére filmu prispelo veľmi aj to že ide o zostrih scén ktoré natáčal sám Richard " Dick" Proenneke. - Žiadnym efektom nedosiahnete realistickosť záberov, robených starou kamerou (podľa mňa).
sally píše:Ja som mal na mysli toho týpka, čo nakoniec žil niekde v autobuse a umrel hladom (vo filme sa otrávil nejakou kytkou). Takže jeho neoromantickým príkladom by som sa zrovna neriadil - tak isto mi príde scestný prístup toho chlapíka z BBC, čo má stráviť istý čas v lesoch, všade vidí medvede a má okolo seba elektrický ohradník a pušku.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť