Jozzo píše:Urobiť oko vie aj ten najväčší blbec, takže to nevidím až tak čierno.
pepo276 píše:Dufi: Tak nechcel som tu prísť ako nejaký žobrák, pochybujem že by to niekto vôbec bral vážne keď si tak spätne spomeniem na prvotné reakcie a to sa preberal len objem... Dosť mi odľahlo, keď som si pozrel janikove vlákno o dlhodobom prežití v prírode a následnú pozitívnu odozvu. Človeku dobre padne, keď vie že nie je v tom sám...Prejdem rovno k veci - ovčie runo? - to myslím, že určite vynechám. Spacák, 2 deky a som v cajku. Potraviny - med beriem určite (minimálne aspon jednu fľašu - neobmedzená trvanlivosť a vysoká nutrična hodnota prebije všetky negatíva) - pri najhoršom by som to mohol odložiť ak by som sa rozhodol dlhšie zotrvať na nejakom mieste. Moc by som sa ale nechcel spoliehať na nejaké prírodne sklady, keď sa všade potuľuju diviaky. Istejšie by som sa cítil, keby som to mal pri sebe v prípade nú...no ok nepoužijem to slovo už... - v prípade potreby
![]()
Píšeš dehydrované potraviny - beriem sušené mlieko a kašu (radšej to než špagety), konzervy sardiniek predstavujú 2kg maximálne, med 500g, flaštičky s presnidávkou 1,5kg a sušená strava tiež zhruba 1kg, čo dokopy aj s čajom a kávou predstavuje zhruba 4-5kg čiže by som to až tak čierno nevidel. K pitnému režimu - termosku by som si chcel zobrať aspon jednu. Nejaký "dromedár" na vodu som tiež chcel ale nemám žiadny skladací vak, možno by dobre poslúžili aj tie ešusi na prípadny prenos vody, plus 2x 2L flaša, do jednej si mozem naliat prevarenu vodu a do druhej napr. čajík alebo do termosky a v priebehu dňa doplňať palivo. K tým panviciam a ešusu - ten mám práve z nerez. ocele. Prečo vravíš, že ocel nie? hmmm sekerku neviem, zoberiem mačetu? Či? Zapaľovače, sviečky aj lupu mám na zapaľovanie ohňa, v prípade lupy aj sledovanie hmyzu zblízka napr. To určite beriem
Papier, pero, ceruzku asi tiež beriem ak nerátam elektr. zariadenia. Mobil a tak mám, momentálne riešim solárne nabíjačky. Čo to už mám prekutrané a jedno viem isto, bude to nabijačka jedine so solárnym panelom sunpower (žiadne made in lidl) a bez integrovanej batérie! Najlepšie tie skladacie prevedenia (ako peňaženka to vyzerá). K tomu tatranu... Keď si v duchu predstavím položku po položke, tak by to tam malo vojsť. Viem čo mám ako veľké, tak o tom nemá zmysel debatovať ps: knižky teda neberiem
![]()
fatal_error: No pozeral som aj tú lekárničku čo si tu postnul link. Príde mi to trochu prehnané. Neviem na čo by niekomu bolo toľko obväzov, ihla, latexové rukavice... Keď už, tak asi najskôr by som zobral nejaké náplaste aj keď som nikdy nepatril k tým čo si musia každú ranku nechať pofúkať a zalepiť inak by do rána umreli.... xDD Nooo ale beriem si Alpu a Lesanu, čo by sa dalo považovať aj za dezinfekciu (jedno z využití). Spomínal si ešte nejaké lieky, neviem čo presne máš na mysli ale tak bez toho sa snáď dá zaobísť, keď "lekáreň" je všade naokolo, či?...
juraj1974 píše: ...
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia