Kedze sa nikto zatial nepredstavil tak idem ja.
Moje meno je Jozef. Prezyvka pred rokmi bola Otlak. Dostal som ju preto, lebo otlaky som mal uz ked som vystupil z elektricky na stanici v Kosiciach. Vonku na viac dnovky som zacal chodit od svojich 13 rokov. V rokoch 86 a 87 som nevynechal ani jeden vikend aby som nebol v lese. Takze 104 vikendov stale niekde vonku. (cancak je este v skrini) Vydrzalo mi to az do povinnej vojenskej sluzby. Potom som sa ozenil s mojou manzelkou, ktora nikdy vonku nechodila. Ale cakala ma 730 dni pokial som sa vratil. Mame 2 deti a s nimi sme chodili – pokial nas posluchali – do lesa na jednodnovky. Nase dovolenky boli kvoli detom hlavne pri mori. Presli sme co sa dalo a ked boli väcsie tak sme sa snazili byt pri mori radsej pod stanom.
Teraz s nami uz nechcu chodit, tak s manzelkou chodime na poznavacie zajazdy. Krym, Zakarpatska Ukrajina, Macedonsko, Srbsko a tento rok 17 dnovy trek v Albansku. Zacal som chodit po 20 ci 23 rokoch znova vonku ale sam. Milujem Slovensky raj, Volovske vrchy, Poloniny, Vihorlat a v poslednom case chodim aj do lesov na Zakarpatsku Ukrajinu. Tam ma volaju Osif.
Takze ked sa tak na to pozeram a ked mi bolo 13 az 20 rokov tak som o tom ze existuje bushcraft ani nevedel. Aj ked sme to vsetko robili skoro tak ako Vy teraz.
Ale aby to bolo tak ako pisal Juraj tak pisem : ,, Ahoj, volam sa Jozef, Otlak, Osif, alebo Legil, pochadzam z Kosic a k bushcraftu som sa dostal ani neviem ako. Forum bushcraftu som nasiel na googli. ,, ... a mam Vas rád

Nechoď tam, kam vedie cesta ...
... namiesto toho choď tam, kde žiadna nieje a zanechaj stopu.