Zdravím přátele pobytu v přírodě, zálesáky, dobrodruhy a zdatné řemeslníky.
Po delší době sledování tohoto fóra a blogů zdejších členů, jsem se nakonec i já odhodlal a rozhodl zaregistrovat.
Možná se to bude někomu zdát paradoxní, ale můj vztah k pobytu v přírodě a všemu co stím souvisí se zrodil na největším pražském sídlišti, kde jsem vyrůstal
Nicméně i tam jsme do mých 14 let bydleli v rodinném domě se zahradou, kde se babička s dědou starali o domácí zvířata. Hodně jsem četl dobrodružné knihy
(Robinson Crusoe, Foglar, KOD, May, London...) a pokud to jde čtu i dnes. Jsem snílek a romantik.
Během toho jsem se v 10 letech dostal do klučičího turisticko-tábornického oddlílu inspirovaného a založeného na woodcraftu, Setonovi a jeho způsobu výchovy a kulturou severoamerických indiánů.
To byl můj základ, na který nikdy nezapomenu. ( I když tenkrát jsem si to určitě nemyslel

)
Na střední škole logicky zájem upadl, ale pomalu se zas vrátil. Vyzkoušel jsem horolezectví, přechody divokých pohoří a nezávislé cestování na vlastní pěst v evropě i mimo ní.
Moje povolání mi momentálně umožňuje pravidelně pobývat v celém českém pohraničí a "toulat" se po statních hranicích. Nemusím asi moc presvědčovat (alespoň krajany), že až na výjimky, se najdou v našem pohraničí spíše místa nejzachovalejší a nejdivočejší - v měřítku ČR.
Kromě naší republiky, kde se také rád toulám, mě to spíše více táhne na východ než na západ (až na výjimky). Zdá se mi (lidé) přátelštější, pohostinější a zatím i méně zkažený pěnězi a byznysem (to se ale rapidně mění). Příroda je tu svobodnější a divočejší.
Mám rád slovenské hory a obecně Karpaty (Rumunsko, Balkán).
Moje zatím neuskutečněné sny jsou navštívit Skandinávii, Kavkaz, Sibiř(Altaj) a západ Severní Ameriky. Nicméně se obávám, že až, a jestli vůbec, k tomu někdy dojde, už to nebude ono a budu zklamán.
Jsem rád, když na cestách a v přírodě nepotkávám davy lidí. Vybírám pustější a méně navštěvovaná místa, nebo pokud to jde, je naštěvuji "mimo špičku".
Snažím se bránit přehnané komerci a materialismu. Jsem rád, když se obecně toleruje a respektuje příroda a její zákony.
Zálesácké zručnosti jako oheň a táboření mě baví moc, nějaké zkušenosti už mám, ale moc mě také inspiroval zdejší web.
V řemeslných dovednostech jsem zatím spíše zbrklý a nedočkavý. Nicméně, sem tam něco vyřežu, nebo spíchnu z kůže. Snad se pomalu učím a klidním

Moje oblíbené materiály jsou dřevo, kůže, přírodní vlákno. Moderním, umělým materiálům se nebráním, ale měli by se používat rozumně, střídmě a výrobky musí být praktické.
Rád si posedím u ohně a poslechnu dobrého kytaristu, nebo kytaristy.
Další důvody, proč nás oslovuje toto téma, tu sdílím s ostatními, kteří je popsali přede mnou. Podrobné představení Williho mě nadchlo. Vlastní pozemek se srubem - také můj sen.
Web je pro mě hodně inspirativní a atmosféra příjemná. Jen tak dále.
Petr "mephitis"