
Tento stromček je celý jedovatý, okrem červených plodov (semienka sú jedovaté tiež).
Nemá niekto z vás skúsenosti s tým ako sa dajú plody spracovať? Za surova sú celkom chutné, sladké a chuťou mi pripomínajú sušené hrozienka, ale v takej soplovitej konzistencií.
Pozor: semienka sú jedovaté, pokiaľ ich však prehlnete vcelku, prejdú tráviacim traktom a nič sa vám nestane, problém nastáva ak by ste semienko rozhryzli (má údajne odporne horkú chuť) a treba ho okamžite vypľúvať inak hrozí zdravotná problém.
Ešte väčší pozor : Smrteľná dávka tisu sa udáva približne 2 hrste ihličia, to je asi 200g - asi odvar z nich (ak si pomýlime strom so smrekom alebo borovicou) Tak isto je jedovaté aj drevo - neskúšajte si z neho preto vyrezať lyžicu ani kuksu ani nič podobné!!!