Od prvej chvile ako som sa stretol stymto portalom , a kusok pred tym som registroval slovo BUSHCRAFT , najprv od ray mearsa , potom tu na fore , na youtube ... ked som este nepoznal forum ... Ale na internete som sa snazil si citat niake veci o lese , resp. pobyte vnom , coraz castejsie som sa stretaval zo , Survival .... potom nazvy videii na youtube , bushcraft axe , survival knive ... A nikdy som nerozumel aky je rozdiel v tych pojmoch ... Ja si myslim ze : Bushcraft je , zalesactvo , tramping ... Zoberme si Stare casy ked na slovensku nebolo ani pari co je bushcraft , a co je survival , Nechodilo sa predtym do lesa ? ... nechodilo sa na stanovacky , kempovacky ... nerobili sa doma na kolene noze , nevyrabali sa esusy a kotliky ? Ja si myslim ze uz aj Bushcraft je tak isto ako survival , hovorme o nazve reklamny tah ... aby sa lepsie predala , mora BUSHCRAFT , sekera weterlings a podobne ... Chcem tym len povedat ze podla mna uz aj bushcraft ako nazov sa pouziva teraz ako obchodne lakadlo , a zda sa mi ze uz aj ludia obcas viac riesa , vcom idu do lesa , ci su zladeny , co maju zo sebou ako prirodu v kterej su , cize busjcraft je podla mna , obycajny dobrovolny pobyt v prirode s cielom vyvhutnat si to tam , a zdokonalovat sa v cinnostiach ktore nam ho sprijemnia , alebo pomozu sprijemnit si chvile v lese .. samozrejme zamerane na tradicne veci (bow-drill , ocielka ... ) no nazov bushcraft je podla mna tak isto ako survival , pefektny nazov na cedulke v obchode