Chcel by som dať do pozornosti niektoré funkcie na fóre, pretože som si všimol, že užívatelia o nich nevedia (česť výnimkám). Prvou veľmi dobrou funkciou je ohlasovanie príspevkov. Ak uvidíte na fóre príspevok, ktorý je nejakým spôsobom nevhodný, neobsahuje hodnotné informácie (je zbytočný), je po gramatickej stránke nečitateľný, alebo nesúvisí s témou, v ktorej sa nachádza, ohláste to. Moderátorovi to zasvieti a hneď koná. Týmto sa všetci môžu podieľať na bezproblémovom a plynulom fungovaní fóra. Niekoľkokrát sme mali možnosť vidieť, ako na taký príspevok náhle reagujú viacerí starší užívatelia a strhne sa flame a kopa zbytočného off-topicu. Keby namiesto toho radšej príspevok nahlásili, tak to moderátori vyriešia ešte v zárodku a v konečnom dôsledku sa to potom odzrkadlí na celkovej prehľadnosti témy/fóra.
Tlačidlo na ohlásenie sa nachádza na každom príspevku a je to ten výkričník naľavo od tlačidla citovať:
Druhou, veľmi zaujímavou funkciou je Mini-Chat. Až mi je divné, že toto musím dávať do pozornosti, pretože tá červená ikonka priam bije do očí pri prihlasovaní, no dnes prišiel do minichatu užívateľ, ktorý sa registroval pred pár mesiacmi, zapájal sa do diskusií, no tento čet si všimol až teraz a bol z toho prekvapený. Určite je takých viac a preto to sem dávam. Ktokoľvek má chuť voľne si pokecať ho hocičom bushcraftovom i nebushcraftovom je v našom čete vítaný. Mini-Chat bol vlastne vytvorený s cieľom vyventilovať určitú skupinu ľudí, ktorí majú potrebu za každú cenu niečo písať, aby tak nečinili priamo vo fóre, keďže také príspevky zvyčajne nemajú nejakú významnejšiu informačnú hodnotu a vzniká iba zbytočný bordel. Inak povedané, ak potrebujete s čímkoľvek poradiť a máte nejaké jednoduché otázky, ktoré nestoja zato aby sa zakladalo nové vlákno, zamierte na čet, kde sa neustále nachádzajú ľudia, ktorí vám radi odpovedia, poradia Je to rýchle a prispieva to k čistote fóra.
Do Mini-Chatu vstúpite kliknutím na červenú ikonku vpravo hore pri ikonke prihlásenie:
Tip: Ak chcete pri písaní na čete niekomu adresovať príspevok, tak najprv kliknite na malý zavináč @ pred jeho nickom a potom píšte čo máte na jazyku. Tiež sú tu k dispozícii rovnaké funkcie ako pri písaní normálneho príspevku na fóre (funguje vkladanie obrázkov, videa, url atď.) a tiež archív. Stačí si otvoriť lištu kliknutím na niektoré z tlačidiel Smajlíci, BBkódy atď.