Hojte, tiez som vlastnikom noza Fallkniven A1a taktiez cepele F1, na ktoru som dorabal bukovu rucku.
Pre niekoho, kto sa rozhoduje o tom, ci noz z tejto lukrativnej svedskej stajne kupi existuje vela zdrojov info... pre mna bol rozhodujuci najma destruction test, ktory nepotrebuje komentar. Vela ludi nepreferuje konvex grind, ale to mozno preto, ze s tym nemaju osobnu skusenost.
Moja je taka, ze konvex VG-10 sa lahko brusi (1000/6000 grit japan water stone/fallkniven dc4) vyborne drzi ostrie a kym s nim clovek zrovna nerube kamene, tak ani nemoze dojst k spominanemu "vystrbovaniu ostria". Nedavno som si na kozene puzdro F1 dorabal drziak na military firesteel (foto pridam neskor), takze clovek ani nelutuje ze nema Bark river

Nechcem aby z mojho prveho prispevku bol hned sloh, takze to ukoncim tym, ze znacka Fallkniven je hi-end co sa tyka vyroby bushcraft-survival nozov a verim, ze kazdeho bushcraftera bude hriat nadherny pocit ked si s danym nozom bude pomahat v akejkolvek outdoor aktivite.

The clock is running. Make the most of today. Time waits for no man. Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why it is called the present.