od Blade » 17 Okt 2010, 14:59
sally ak mozes prosim posli PM aj mne, tiez ma zaujima cena lebo ten noz je krasny.
Co sa tyka idealneho noza, ja uz som si nechal urobit skvely noz, dnes by som ale niektore veci chcel inak, takze:
- ocel RWL 34, skvela ocel na kratsi noz, dobra odolnost voci korozii a drzanie ostria
- hrubka 3-3,5 mm, 4 mm aj na mojom sa mi uz zdaju dost, clovek s tym nemieni pacit a zbytocna hrubka zvysuje vahu a obmedzuje napr. pri krajani potravin.
- dlzka cepele cca 8-10 cm
- scandi vybrus
- bez zastity, resp. bez kovovej zastity (na mojom nozi mam kovovu, a podla mna to len zvysuje vahu noza)
- rucka z micarty, alebo dreva (drevo je sice prirodne a krajsie, no vlastnostami by som sa radsej priklonil k micarte)
- dierka na konci rucky na snurku (paracord)
- jednoduche kozene puzdro na vertikalne nosenie (z hrubsej koze), ja mam puzdro urobene tak, ze sa da nosit horizontalne aj vertikalne, ale horizontalne to skor prekaza, jedine ze by to clovek nosil na chrbte a to je blbost, ak je puzdro vpredu prekaza pri zohybani alebo pri sliapani do kopca
- na puzdre max. usko na firesteel ale nie na brusny kamen, kamen sa nepouziva tak casto aby ho musel mat clovek stale na puzdre noza a dost podstatne zvysuje vahu celeho puzdra s nozom
Pri takomto nozi plati pravidlo menej je niekedy viac a cim jednoduchsie tym lepsie.