Vďaka za obrázok, inak k tomu šetreniu... Trochu som bol prekvapený, keď som vzhliadol fotky 511- tok, ktoré tu hodila Pája. Myslím si, že Mora nerobí dobre, keď "inovuje" ( konštrukčne ) najznámejšie modely, na ktorých firma "povyrástla". Tým mám na mysli klasické modely s drevenou rukoväťou a teraz konštrukčné "ochudobnenie", inak skvelej, 511-ky.
Tento model používam najradšej. Nôž je malý, ale dostatočne silný, tŕň siaha do 3/4 rúčky, vyšší výbrus garantuje dobrú rezivosť, veľmi šikovne sa ním manipuluje ( akurátna dĺžka čepele ). Tak sa mi zapáčil, že som uvažoval o tom ,že si ešte jeden zadovážim "do rezervy". Ale teraz..., jednoducho, aspoň pre mňa, to už nie je ono...
Ale, ak mám byť úprimný, teraz mi je to tak aj trochu jedno, odkedy mi prišli nože od firmy Hultafors, tak model HVK je veľmi podobný starej 511- ke a plne ju zastúpi. To je to "pravé orechové".
Čím ďalej, tým viac mám pocit, že Mora sa stáva komerčnou záležitosťou, chce sa iba "nabaliť" a kvantita ide na úkor kvality. Ale o tom si už pred časom písal aj ty ...