Michal píše:Kluci, máte znalosť kde by som vedel kúpiť u nás na Slovensku takúto moru? Mora Classic 1 s laminovanou čepeľou
Ahoj,
pred dvoma týždňami som oslovil p. Rentku z firmy Luma (reklama v hornej časti stránky), kvôli nožu Mora Classic Original 1 s laminovanou čepeľou, prejavil ochotu a mal by ho vedieť zohnať cez dovozcu, s ktorým je ale schopný sa skontaktovať až v priebehu prichádzajúceho týždňa. Pôvodne som chcel Mora Classic 1 s uhlíkovou čepeľou, ale natrafil som na internete na to, že ju predajcovia ponúkajú už iba s 2,0 mm čepeľou, overoval som to priamo u výrobcu a odpísali, že v minulom a predchádzajúcich rokoch postupne výroba všetkých Mora Classic (1, 2, 2/0, 611, 612, 601) s uhlíkovou čepeľou prešla na hrúbku 2,0 mm, takže hrubšia zostáva už iba Mora Classic s lamino čepeľou (2,6 mm)
Myslím, že p. Rentkovi stačí napísať, a zareaguje - určite privíta záujem o tie čepele, pretože objednať musí vždy celý kartón - myslím, že 10 ks - takto bude mať väčšiu istotu, že tie čepele predá. Myslí, že by sa cez neho dali objedať aj tvarové nože a iné s lamino čepeľou.
Ešte výňtok z korešpondencie s Morou:
"The Morakniv Classic No 1, 2, 601, 611 and 612 are all 2,0mm blade thickness (they all used to be 2,5mm some year ago).
The Morakniv Classic No 2/0 will change from 2,5mm to 2,0mm blade thickness during 2012.
These changes are due to low volumes on 2,5mm blades and high volumes on 2,0mm blades.
The Morakniv Classic No 3 will remain at 2,5mm blade thickness.
The Morakniv Classic Original No 1 and 2 will remain at ~2,6mm blade thickness (Laminated Steel)"