Už dlhší čas som mal zálusk na Moru 711, a keďže dobrých Mor nikdy nie je dosť, tak nedávno som si ju zadovážil. Vyšla ma na 10 eur a nejaké drobné... U nás na Slovensku ide o pomerne zriedkavejší model od Mory a rovnako aj čo sa týka predaja, tak som ju videl na nete iba v jednom eshope, z ktorého som nôž aj kupoval...
Čo sa týka parametrov čepele, tak tá je úplne zhodná (aj s tŕňom) s modelom Classic No.2. Je to jej akýsi ekvivalent s umelou rukoväťou, podobne ako to je pri More 511 a modeli Classic No.1... Hrúbka čepele je 2,5mm a výška výbrusu 7mm.
Rukoväť je pogumovaná, s čiastočne protišmykovými vlastnosťami... Skutočne, veľmi príjemne sa drží v ruke... Ohľadne hrúbky a tvaru: priznám sa, že trochu som bol neistý, či nebude príliš hrubá a dlhá, ale moje obavy pominuli, keď som ju prvýkrát vytiahol z púzdra a chytil do ruky... Naozaj nepreháňam, ale tá rukoväť je veľmi dobre tvarovo poriešená, človek má príjemný pocit „plnej ruky“, mne osobne perfektne sadla do dlane (mám takú stredne veľkú dlaň), nikde netlačí, neomína ruku... Je veľmi vhodná na silové rezanie. Zo všetkých mor, ktoré vlastním, sa mi 711-ka rozhodne najlepšie drží v ruke. Dobrý úchop ma aj Clipper/Companion, ale pretože rúčku majú tenšiu, tak človek (predovšetkým s väčšou dlaňou) nemá taký „uspokojivý“ pocit „plnej ruky“, ako tomu je pri 711-ke. Pohodlne sa ňou pracuje, nech si ju človek otáča v ruke podľa ľubovôle, ako chce... Mne osobne vždy sedí v ruke dokonale, samozrejme, pri rezaní „proti palcu“trochu zavadzia záštita, ale dá sa aj tak... Celkovo som s rúčkou maximálne spokojný...
Čo sa týka rezných vlastností, tak myslím si, že je zbytočné o tom písať, u nožov Mora je to notoricky známe, nech má človek v ruke akýkoľvek model...
Púzdro je klasicky „morácke“: jednoduché a praktické...
Môj názor je taký, že za cenu nejakých 10 eur sa Mora 711 rozhodne oplatí... Myslím si, že tento model je trochu prehliadaný a snáď by si zaslúžil trochu viacej pozornosti...
Pre spestrenie pridávam aj pár fotiek (mobilom):