Chesus píše:Už som na ňu na nete natrafil, vyzerá veľmi slušne. Len som zvedavý na cenu. Na zahraničných fórach bola uvádzaná predbežná cena okolo sto dolárov, čo je teda sakramentsky veľa za predĺženú Moru s počiernenou čepeľou... Niekde sa uvádzala aj prijateľnejšia cena 65 dolárov ...
Tu je video kde ju testuje Dave Canterbury z Dual Survival (ak som dobre porozumel, vo videu tiež hovorí o cene sto dolárov)
https://www.youtube.com/watch?v=_vHnZuEXc6Y
To video je profesionálny marketingový ťah
Budem sa opakovať, no je to ozaj smutné čo sa stalo s firmou Mora. Pamätám si zlaté časy kedy vedenie spoločnosti nepoznalo "bushcraft trh" a ceny ich nožov boli nízke, nakoľko to boli obyčajné švédske pracovné nože "na jedno použitie". Stali sa veľmi obľúbené v bushcraft komunite. Pre obyčajného smrteľníka mali super prijateľnú cenu (cca 5-7€), za ktorú dostal slušný nôž ktorý perfektne fungoval v lese. Dnes v podstate tie isté nože akurát s pár drobnými kozmetickými dizajnovými úpravami sa predávajú za ďaleko vyššie ceny. Aby zabezpečili predaj nových modelov tak na tých starých obľúbených lacných (511, classic 1, 2, atď...) stenšili čepeľ a skrátili tŕň, čím v podstate nepriamo nútia zákazníka aby šiel nakoniec radšej do drahších modelov, ktoré majú parametre približne také ako mali pôvodné staré modely. A teraz ešte príde slávna osobnosť bushcraftu, predĺži čepeľ na modeli BUSHCRAFT BLACK, pridá si tam svoj názov a logo, spraví hustú videorecenziu a bude to predávať za cenu, za ktorú by ste dostali u dobrého nožiara kvalitnejší nôž a jedinečný originál. 100 dolárov za moru je dovolím si povedať absolútna drzosť... rozmýšľam čo také zázračné ten nôž dokáže, čo by neurobila moja 6 eurová mora 511? (Rúbať také kláty ako v tom videu morou nemám za potrebu
)