Dovolím si ešte doplniť k Triflexovej verzii Bushcraft noža.
Dneska som bol prvý krát poriadne v lese po novom roku, tak som dal nožu zase trochu zabrať. Po prvotných obavách som sa dneska rohodol, že urobím aj nejaký ten batoning. Pobrieral som z kríkov nejaké tie opadané konáre z vyšších stromov, polámal ich na kolene alebo iným spôsobom, keď koleno nevládalo:D Nasledovala príprava featherstick-ov a batoning hrubších konárov, samozrejme bez problémov, aj keď ba batoning sa určite hodí hrubšia čepeľ
.
Holiace ostrie noža to prežilo bez vytvorenia zúbkov alebo zrolovaného ostria, na moju veľkú radosť (pozn. batoningom som štiepal len suché kúsky dreva do priemeru 5cm). Po obtiahnutí na remeni zase holí.
Od prvého príspevku, kedy som sa stal vlastníkom tohto noža som s ním krájal už kadečo a stále sa neobjavujú klasické znaky uhlíkoviek - oxidácia povrchu v plnom rozsahu. Aj po krájaní ovocia, vtedy sa vytvorí jemná patina, ktorá väčšinou zlezie dole pri umytí pod vodou alebo po ľahkom preleštení handričkou s olejom.Ale možno sa len o nôž prehnane starám
Každopádne som vlastnosťami tejto ocele veľmi prekvapený a môžem znova odporúčať