Ten Companion tiež vlastním (carbon), ale mám ho vlastne omylom, nakoľko som si objednával iný model a poslali mi z neznámych príčin práve ten Companion. Ale potom mi poslali aj tú pôvodne objednanú 711-ku, takže som kúpil vlastne naraz dva nože.
Predtým som bol tiež dosť skeptický voči tým stenčeným čepeliam u mor, ale postupom času, keď som tento nôž používal, tak som mu prišiel na chuť a momentálne ho asi najčastejšie brávam do lesa a aj na vyrezávanie z dreva. Práve tá tenká čepeľ sa mi javí dosť šikovná na bežné úkony a aj pomerne pevná a tým pádom aj dostačujúca. Zvládne v pohode aj to nejaké menšie rozštiepenie dreva, ak je to už raz za čas potrebné. Tŕň siaha do 2/3 rúčky. Pri tejto 5mm-vej výške výbrusu sa mi javí práve vhodnejšia tenšia 1,7mm-ová hrúbka čepele, pretože mám dojem, že do dreva ide lepšie, ako napr. staršie modely, ktoré mali pri rovnakej výške výbrusu 2mm hrubú čepeľ.
Nerovný chrbát čepele sa dá bez problémov vyrovnať na drsnejšom brúsnom kameni. Ja som si ho tiež tak upravil.
Oceňujem z hľadiska bezpečnosti aj dobré pogumovanie na rúčke, keďže sa priam lepí na ruku a ruka sa nešmýka.
Ja osobne nemám výhrady ani voči púzdru, keďže nôž v ňom drží veľmi dobre, aj úchyt na opasok sa mi javí celkom v pohode a na opasku drží, ako má, bezpečne a bez problémov.
Čiže u mňa tiež viacmenej spokojnosť s týmto praktickým nožíkom.