http://bayleyknife.com/images/raven_04.jpg
a ten sa nakoniec stal aj konceptom pre ten moj. Zvolil som si nasledovne kriteria:
Ocel: RWL 34 - dobra odolnost voci korozii a zaroven dobre drzi ostrie, vyborna ocel na mensie noze
Hrubka: 4mm
Material rukovate: Micarta - odolna proti vode, nesmyka sa ani ked je mokra
Puzdro: Koza s puzdrom na brusny kamen Fallkniven DC4 a skrtadlo Firesteel, moznost horizontalneho a vertikalneho nosenia
+ dalsie ine detaily ako napr. drazky na oporu palca, ci otvor na konci rukovate noza na snurku atd
Na stranke je aj nakres noza, takze nebol problem to stiahnut, invertovat farby a nakres bol skoro hotovy. Noz som nechal urobit u pana Roberta Kovacika, kedze ma noze na jeho stranke zaujali. Pan Kovacik bol velmi ochotny a po zopar e-mailovych diskusiach sme sa konecne dopracovali ku konecnemu navrhu. (tymto sa v ziadnom pripade nesnazim robit reklamu, su to len moje skusenosti)
Takto zhotoveny noz je podstatne drahsi ako bezne seriove vyrabane noze, aj ked na druhej strane u mnohych vyrobcov sa daju najst ovela drahsie modely, ktore neohuria ani materialmi, ani dizajnom. Ja som chcel mat proste ten "svoj", jedinecny original, ktory nebol vyrobeny seriovo a nemusim sa bat ze je prekaleny a ze sa zlomi pri prvej prilezitosti, noz pri ktorom si ja vyberiem materialy a dizajn noza aj puzdra.
Ale dost bolo reci, kedze pan Kovacik bol ochotny aj nafotit vyrobu tohto noza, mozete sa kochat