Ja by som povedal, ze ano da sa svina rozobrat aj s jednym nozom, ale preco si neulahcit pracu.
Na poslednej zabijacke sme mali nozov niekolko a pouzivali sme ich v nasledovnom poradi:
1. pri zapichnuti svinky sme pouzili ostry nozik s dlhsou cepelou cca 18cm a velmi ostrou spickou aby lahko prenikla tam kde ma, idealne nech ma zastitku aby sa nahodou noz neposmykol v ruke a nahodou sme sa nezranili.
2. pri opalovani nahrubo odstranit chlpy lopatou a potom oskrabat vlhku spalenu kozu niecim takymto. masivna spica sa dobre drzi druhou rukou a dobre sa s nozom pracuje.
3. Delenie prasiatka na polovicu a nasledne prace okolo vnutornosti a celkovo delenie + vykostovanie casti sa diali takymto kratsim sikovnym nozikom:
niekto preferuje aj prehnutu cepel - nieco taketo:
4. rozpracovanie masa a slaniny sme robili nozmi takymi, ktore boli po ruke, mne sa dobre robi klasickym nozom kuchynskym:

nech sa praca podari. Ako bolo spomenute da sa vsetko aj jednym nozom, ale preco si to neulahcit

PS: ako tak citam oneho poslal link ktory mi nedobre zobrazilo ale ked som to dohladal je to viacmenej sada obsahujuca vsetko co som poslal + nejake obmedny
OCIELKA JE ZAKLAD!