Co sa tyka nozov znacky MORA- rezivist vynikajuca,cena super,vzhlad podla vkusu kazdeho....moju 2000 mozem len odporucat cena asi 33e
od Kingo » 03 Dec 2011, 16:20
Čaute potreboval by som poradiť chcem si kúpiť nôž do lesa aby zvládol aj tvrdšie zaobchádzanie, rozhodujem sa medzi fallkniven f1 a enzo trapper buď D2 alebo O1 čo by ste poradili.. lebo sa mi zdá že čím viac si zisťujem o tých oceliach tým viac sa v tom strácam
od venco » 03 Dec 2011, 17:23
Ja na tvojom mieste by som dal prednosť nožu od nožiara. A z tých dvoch asi enzu. Falkniveny sú super len v poslednej dobe majú problém trošku si postrážiť kvalitu. Ale na F 1-čky som až tak veľa kritík nepočul. Mám nože z rôznych druhov ocelí /19191, 19356, 19312, RWL 34, AUS 8, D 2.../, ale nejaké vážnejšie klady či zápory rôznych druhov ocelí ako bežný užívateľ som nepostrehol. D 2 je ok len trošku tvrdšia na brúsenie O 1 klasická uhlíkovka chytá viac patiny ale sa zas lepšie brúsi.
od Kingo » 03 Dec 2011, 20:28
Dík.. nad nožiarom som rozmýšlal len takto mám hotový kvalitný nôž za cca 100 euro a keď som dával nožiarovy návrh na nôž hentakých rozmerov z rwl 34 na rúčke g10 tak chcel 250 euro... to si môžem rovno kúpiť 2 či 3 sériové a vydrží to do ...dlho.
od Michal » 03 Dec 2011, 21:04
Ručne robený nôž bude vždy stáť viac ako továrensky vyrobený, už len preto, že je to originál a je človek jeho výrobe venoval oveľa viac času ako továreň Nie je pravidlo, že musí byť lepší, ale to zaávisí od človeka, čo chce.
od neeoo » 03 Dec 2011, 21:09
Predpokladam ze si si chcel dat vyrobit toto:
Su aj lacnejsi noziary ako ten ktoreho si skusal. Ja si chcem tiez dat vyrobit tento nozik z identickych materialov ako je origo a tiez som zrejme oslovil toho isteho noziara ako ty.
Teraz cakam na ponuku od jedneho chlapika z vychodneho Slovenska. Ak da dobru cenu cca tak okolo 100-150€ tak idem do toho.
od Kingo » 03 Dec 2011, 21:13
Mne je to jasné len teraz som v takej situácií že tých 100e je už pri mojom limite a sú to slušné nože takže teraz nad custom nožom ani nerozmýšlam , možno niekedy neskôr.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia