Zdravím,
nechcem zakladať ďalší "topik" tak to napíšem tu
. Má niekto skúsenosti s týmto
http://www.armyvypredaj.sk/Bodak-AK-47-kratky-d373.htm ? Ak sa všetko vydarí tak idem v piatok (22.8.2014) osobne po objednaný tovar a možno by som kúpil ešte toto. Je to jediný najlacnejší "nôž" s koženým púzdrom (okrem rybičky
, tá mi v júli "padla za vlasť a rodinu" v lese na hubačke
).
Prípadne
zháňam nejaký iný
nesklápací nôž s koženým púzdrom (s poistkou proti vypadnutiu noža), ktorý by som si vedel pripnúť na starý ČSĽA kožený opasok (rozmery: šírka cca 44 mm, hrúbka cca 3,5 mm). V nožoch sa vôbec nevyznám (+ nemám nerv ho zháňať po obchodoch a internete) a moje jediné kritéria sú aby splňoval a mal:
1. kožené púzdro (s poistkou noža proti vypadnutiu) s bezproblémovým uchytením na spomínaný opasok.
2. rozumná dĺžka a hrúbka čepele (vhodná hlavne na hubačku, ostrenie palíc na opekačku, prípadne krájanie "poživatín").
3. pre istotu aby kovová čepeľ bola jednoliato spojená po celej dĺžke s rúčkou noža (videl som jak sa známemu zlomil dlhší nôž na 2 časti pri miernom sekaní do dreva lebo čepeľ bola nakoniec vsadená možno do 1/3 dĺžky rúčky, asi išiel o nejaký čínsky šmejd
, typ/značka "columbia BG 2010A" cez uja google sa mi ho zatiaľ ani nepodarilo nájsť).
Rúbať a píliť s ním neplánujem
.
Za nejaké skoré návrhy/ponuky Vám vopred ďakujem
.