sally: ako som písal, Gript je prvým takým mojim "serióznejším" nožom, mám ho vlastne na EDC s tým, že pokiaľ treba pri opekačke nakrájať slaninu abo iné blbosti tak je vždy pripravený

Ale ako píšeš - obmedzuje ma v tom, že nejaké sekanie alebo štiepanie dreva, na to je nepoužiteľný a ani som to s ním samozrejme neskúšal.. Ešte mám teda aj klasiku švajčiarsky multifunkčný Victorinoux, ale to nepovažujem za nejaký nôž, skôr tak nástroj na otváranie konzerv

Priznám sa, že najviac som uvažoval o nejakom väčšom nožíku, ale zaujala ma tá pilka, kukal som minule aj na ten odkaz kde je v sete aj s tým nožom.. a tiež ma láka aj mačeta, nejaká tá Kukri, len neviem či by to bolo zrovna ideálne na nosenie

samo tým nemyslím Kukru na EDC, bože chráň

Priznám sa, že sa mi nechce zase nosiť x druhov nožov, pílok, mačiet a podobne, rád by som tak 2 max 3 nástroje - predsa len radšej chodím naľahko.. aj ked je tiež otázka či má zmysel riešiť nejaký nástroj o veľkosti pár cm, viď tá pilka (kua, tá ma teda láka

).. ale tiež viem, že mať 1 vec na všetko, to by asi nebolo to pravé, ako sa hovorí - bolo by to dobré na všetko, ale výborné na nič..
Osobne sa mi celkom pozdáva tá A1ka, bol by to väčší nôž aj na drsnejšiu robotu, len ma trošku odrádza cena, predsa len momentálne mám kde dávať peniaze.. ale na e-bay som našiel A1ku,
jedna 160$,
druhá 284$.. kde je rozdiel? Kedže sa zase až natoľko v tých nožoch nevyznám.. Ono samotnú cenu som ochotný akceptovať, viem, že dobrý nôž nezoženiem za 50€, ale predsa len 200€ si za nôž momentálne nemôžem dovoliť dať, povedzme to tak.. ale akceptujem vyššiu cenu pokiaľ je úmerná kvalite..
Inak s tým nožom Mora čo bol v sete s pilkou si ako spokojný? Čo to znesie? Je mi samozrejme jasné, že to nie je na sekanie dreva dreva ako A1.. Tu ma prezmenu láka tá cena, na odskúšanie rozhodne v pohode, 20-30€ neriešim (narozdiel od 200

).. Si hovorím, že možno na začiatok by to nebola zlá kombinácia a časom keby boli zbytočné peniaze alebo dobrá ponuka tak by som šiel do nejakého väčšieho noža, napr do tej A1ky..
Umenie žiť nie je umenie hrať s dobrou kartou, ale umenie zohrať so zlou kartou dobrú hru.