kvalita ocele v týchto nožov je aspoň pre mňa stále veľká otázka

závisí od toho či výrobca má na svojej stránke uvedené aj materiály s číselným alebo menovitým označením ocelí alebo či má napísané iba Stainless steel, carbon steel a pod. Triflexka je naozaj dobrá a môžem ju odporučiť

s Bahcom ale skúsenosti nemám.
SKW má pravdu, do úvahy by sa malo brať aj prostredie kde sa človek pohybuje a čo s nožom človek robí a tomu prispôsobiť ostrie. Pevnosti samozrejme pridáva aj keď je nôž brúsený napr. vysokým klinom/alebo má dutý výbrus, ktorý je zakončený fazetou (druhým malým ostrim s väčším uhlom ako má primárny výbrus), čo má za následok zvýšenú odolnosť ostria a stále je nabrúsiteľná do holiacej ostrosti, vyrezávanie featherstickov, ale môže trošku problematickejšie lebo je o niečo ťažšie udržať konštantný uhol pri rezaní. Podobným problémom trpí aj konvexne brúsené ostrie, ale tieto nože vydržia aj naozaj hrubé zaobchádzanie

Ilustrácia jednostlivých ostrí (zas a znova, kôli lenivosti ľudí čítať staré príspevky

)
1- škandinávsky výbrus 2- klin s fazetou 3- jednostranne brúsené ostrie 4- konvex
Pre výber správneho ostria pre váš nôž pozrite napríklad aj sem pre podrobnejšie info skúste použiť Google