od kuny » 25 Jan 2019, 08:42
Nejedná sa síce o čili-papričky, ale dám to sem, lebo nechcem zakladať novú tému.
Ak mi nestihnú dozrieť v záhrade všetky rajčiny. Tak ich pred prvými mrazmi alebo teplotami pod 10°C s častými zrážkami presuniem aj s koreňmi do teplej pivnice (v zime asi 15 °C). Tu potom ďalej zbieram úrodu. Tento rok som mal viacej času, tak som ich dal aj do kochlov a zavesil na kari -siete, ale nepomohlo to. Korene boli poškodené a neujali sa už. Týmto spôsobom sa mi podarí z úrody, ktorá by už vonku pošla využiť približne ďalších 50 - 70%. Ostatné chytia plesne alebo pohnijú. Kvalita chuti s časom uskladnenia výrazne klesá, ale stále je na úrovni rajčín privezených zo Španielska. Najdlhšie vydržia malé odrody typu Bejbino, najskorej dozrievajú asi Tornáda, červené hruškovité majú najlepšiu chuť, ale nevydržia dlho. Žlté hruškovité Ildy nevydržali ani 1,5 mesiaca. Teraz na konci januára tam ešte stále nejaké sú.
- Prílohy
-
- fotené asi niekedy v októbri alebo v septembri
-
- fotené včera
Príroda má len jedného nepriateľa.
Vývoj z nás robí ľudí, jeho zneužitím sa stávame opäť zvieratami.