Špŕtal som sa v batohoch, hoci som sa dušoval, že sa v tom špŕtať nebudem a nahovno sú úplne všetky kolko ich je, lebo buď majú 4kilá, alebo sú ružovo oranžové, alebo majú chrbtový systém ražného vreca s povrazom, alebo treba platiť slušný bakšiš za poštovné z emeriky a navrch ešte výpalné colníkom a ešte mi do toho aj Pája povedala, že "...odkedy si takýto materialista?...", tak si vravím: Kurňa fakt! Kam sa chlapče podel ten duch "remesla v kríkoch" (buškraft)?... tak som trocha dva týždne po nociach šil... je to z čsľa celty vz.53, čo je úplne skvelý matroš, má to cca 55 až 85 litrov (ale kto by vláčil 85, že?), popruhy a bederák vysia na dvoch uhlíkových tyčkách a dajú sa posúvať hore dole kam len chcete, strečové vrecká sú z trička čo som mal práve na sebe, keď som ich vymýšlal, všetky plastové bazmeky vysia na 4mm tech. šnúre, takže keby čosi, tak len odrežem a priviažem nový a poodrezával som ich zo všeliakých rybárskych a iných harabúrd čo sa mi tu roky povaľujú... šecko je to šité ručne obuvníckou niťou dvoma ihlami proti sebe a bolo nutné vymyslieť tie kožené serepetičky na zaťahovanie bočných a predných šnúrok, lebo originál camlocky, aké používa napr. Granite Gear sa na tomto kontinente snáď ani nedajú zohnať, čo mi spôsobilo zo dve bezsenné noci... váha 1350 gramov (KRUTOPRÍSNYCH! ako vravý Root
) Batoh je úspešne otestovaný... len som ešte zabudol spraviť hrudný popruh a zvolna ma napadajú viaceré ďalšie vylepšenia, takže sa asi bude ešte trochu vyvýjať.