Kydex- je, naozaj, zaujímavý materiál. Pre tých, ktorí ho príliš nepoznajú, tak aspoň stručné údaje: Je to termoplast, zliatina PMMA a PVC ( "plexisklo" a "novodur"). Primárne bol určený ako podlahová krytina a na obklady interiérov. Je to pomerne odolný "plast" voči nárazom, odieraniu, chemikáliam a pod. Dnes má všestranné využitie a okrem iného sa z neho vyrábajú aj púzdra na nože, zbrane, sekery a pod... Môže mať rôznu hrúbku: 1,6mm, 2mm, 3mm... a farbu, dokonca aj "vzorku". No, je trochu drahší a dosť ťažko sa zháňa...

Materiál sa pri výrobe púzdra nahrieva, približne, na 250 stupňov a následne sa tvaruje "podľa noža". Mne, osobne, sa veľmi páčia púzdra z tohto materiálu. Vyzerajú, tak "štýlovo" a prakticky.

Navyše, v takomto púzdre nôž sedí naozaj veľmi pevne. Má, akoby "samoistiacu" schopnosť...

Je to dané, vďaka, tvaru púzdra, ktoré nôž, pri výrobe"obrysuje". Trochu "šikovnejší" človek si ho, podľa mňa, dokáže spraviť aj sám...

No, bolo by to niečo "fajné" pre moje "švédske" nože.

(Mora, Hultafors, Bahco).(Ohľadne výroby- nejaké informácie sú aj na českom "knife.cz"). Z tohto fóra som čerpal aj ja a zároveň pridávam aj nejaké obrázky: