kenaiwolf píše:Hlavny dovod pre co pisem je, ze by som vas skusenejsich, chcel poprosit o radu, ako a cim impregnovat/konzervovat puzdro z prirodnej hladenice. Puzdro ma byt hlavne prakticke nie na okrasu a musi dokazat so mnou travit tyzdne vonku v dazdi a vlhku bez plesni a nasledneho praskania pri vysychani.
Dakujem a vela zdaru.
kenaiwolf píše:Zdravim vo spolok,
tak som sa pocas vysychania lepidla, na mojej kozene prvotine, docital az na koniec tohto vlakna. Musim priznat, ze je inspirativne a challenging zaroven.
Az sa mi podari z toho mojho polotovaru dostat publikovatelny vysledok, urcite ho sem zavesim.
Hlavny dovod pre co pisem je, ze by som vas skusenejsich, chcel poprosit o radu, ako a cim impregnovat/konzervovat puzdro z prirodnej hladenice. Puzdro ma byt hlavne prakticke nie na okrasu a musi dokazat so mnou travit tyzdne vonku v dazdi a vlhku bez plesni a nasledneho praskania pri vysychani.
Dakujem a vela zdaru.
Michal píše:kenaiwolf píše:Hlavny dovod pre co pisem je, ze by som vas skusenejsich, chcel poprosit o radu, ako a cim impregnovat/konzervovat puzdro z prirodnej hladenice. Puzdro ma byt hlavne prakticke nie na okrasu a musi dokazat so mnou travit tyzdne vonku v dazdi a vlhku bez plesni a nasledneho praskania pri vysychani.
Dakujem a vela zdaru.
Nazdar, Ja mam vyskusanu v tychto podmienkach len metodu hot waxing. Za horuca rozpusteny vosk vostries do povrchu puzdra tak aby presiakol poriadne - testovane na skautskom tabore 14 dni, kde nam 1/2 z toho v jednom kuse prsalo a stale bolo blato, vlhkost vzduchu bola velmi vysoka. Puzdro to prezilo bez straty kyticky.
romanpb píše:kenaiwolf píše:Zdravim vo spolok,
tak som sa pocas vysychania lepidla, na mojej kozene prvotine, docital az na koniec tohto vlakna. Musim priznat, ze je inspirativne a challenging zaroven.
Az sa mi podari z toho mojho polotovaru dostat publikovatelny vysledok, urcite ho sem zavesim.
Hlavny dovod pre co pisem je, ze by som vas skusenejsich, chcel poprosit o radu, ako a cim impregnovat/konzervovat puzdro z prirodnej hladenice. Puzdro ma byt hlavne prakticke nie na okrasu a musi dokazat so mnou travit tyzdne vonku v dazdi a vlhku bez plesni a nasledneho praskania pri vysychani.
Dakujem a vela zdaru.
Ahoj ja používam na finálne dokončenie prípravok na impregnáciu a funguje to super ,keď morím kožu liehovou farbou tak koža úplne vyschne ako po vysušení keď bola mokrá a zostáva ako papier alebo drevo,potom ju namažem a v masírujem týmto : http://www.engelbert-strauss.de/show/ac ... plink=true a potom ešte preleštím ako keď kefuješ topánky ,zostáva lesklá a pružná ,odolná proti vode.
kenaiwolf píše:Zdravim vo spolok,
Dakujem a vela zdaru.
art-crow píše:kenaiwolf píše:Zdravim vo spolok,
Dakujem a vela zdaru.
nazdar ja pouzivam ochrannú masť na kožu. Vyzerá úplne ako vazelina. Puzdro nou natieram pokial koza pije... nic ine nepouzivam a som maximalne spokojny. Moje prve puzdro co som vyrobil pred 3 rokmi a naimpregnoval touto mastou (vazelinou) stale dzri a vobec nezacalo plesniviet. O puzdro sa absolutne nestram, len ked je ozaj spinave od blata tak ho len otriem. Koza vobec nepopraskala. jednoducho nic.zaklad je dobre naimpregnovat kozu aby sa jej pory naplnili voskom, olejom, vazelinou. tymto sa koza zakonzervuje a nebude prijimat vodu.
art-crow píše:http://www.equestelite.sk/product/mast-na-kozu-so-vcelim-voskom-kerbl-450ml/235090
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia