Ahojte ľudkovia drevotvorní.

Fórum som našla nedávno keď som sa konečne pustila do vyrezávania lyžičiek. Chystala som sa na to dlho, ale viete... škola a iné nepríjemnosti.
Snáď moje začiatočnícke nedokonalé výtvory nepohoršia tunajšiu spoločnosť, chcela by som sa s nimi pochváliť

Drevo je lipové z dedkovej dielničky.
(Dedko ručne vyrába obuváky, lopáre, varechy a rúčky na rozličné náradie. Ako malá som sa riadne dorezala a potom hrdo ukazovala svoje varešky

)
Prvú lyžičku zdokumentovanú nemám, darovala som ju kamarátke ako pamiatku na leto, keďže po jej vyrezaní sa v strede dna objavila dierka vyhryzená nejakým zákerným hmyzákom.
Toto je moja druhá je lyžička, pre priateľa, ešte nedokončená, aktuálnu fotku nemám:
A tu je hotová tretia lyžička pre brata, dokonca s pokusom o zdobenie vypaľovačkou z lidla, ktorú tu už niekto spomínal, a ktorú som dostala od mamy na vianoce. Polotovar vyrobený na cirkulári

Posielam aj detail na koniec lyžičky s korálkou a hodne roztrasenú kresbu
Tak som sa po prvých lipových pokusoch rozhodla pre nádherné slivkové drevo. Avšak stala sa smutná patália a zlomila som svoj lyžičkár od MStein

Tak teraz aspoň blúdim po nete a stále používam lyžičku starú, zjavne sústruhovú, kúpenú asi pred troma rokmi na Trnavskom jarmoku... (korálky som si dorobila

)
A nachádzam tu obrovskú inšpirácu, ste super!