Opäť som trochu stružlikal a vystrúhal zopár jednoduchých predmetov...
Nejaké nové listy drevín: Svíb krvavý, Vŕba (babylonská, krehká, rakytová), Javor mliečny, Topoľ (biely, sivý), Gaštan jedlý, Pagaštan konský, Baza (červená, čierna), Bršlen európsky, Jaseň štíhly, Agát biely, Lieska obyčajná, Kalina obyčajná, Moruša čierna, Jarabina mukyňová...
Listy sú vystrúhané prevažne z orechového dreva. Iba tri listy sú z brezy a jeden zo slivky. Čoraz viac zisťujem, že z toho orecha sa mi strúha veľmi dobre...
Ďalej so vystrúhal zopár jednoduchých kvietkov, ktoré rastú v mojom okolí, ale i také, ktoré nerastú ("horské" kvety)...
V prostriedku je pokus o Telekiu ozdobnú (symbol CHKO Vihorlat), "od zápaliek, v smere hod. ručičiek" postupne: Korunka strakatá, snežienka, jednoduchý štvorlístok, Fialka biela, Šafran jarný, Plesnivec alpínsky, horec, poniklec, ľalia, bleduľa, konvalinka. Všetko je z orecha.
Nakoniec som vystrúhal krabičku, niečo podobné ako Willy na mydlo... No ja som ju spravil na svoje štepárske nožíky. Drevo, samozrejme, "nešťastná" slivka a zasúvacie veko som spravil z "obkladovej" dosky (myslím, že je to borovica). Opracovanie je ponechané trochu hrubšie, ale mne sa tak vskutku páči. Veko som prizdobil rytinou jednoduchého jabloňového kvetu s listami. "Rytinu" som následne obtiahol ceruzkou, kvôli zvýrazneniu... Nakoniec som krabičku natrel olejom...