Mam stvoro SFU gaci od Helikonu, vsetky polycotton ripstop. Troje zelene a jedny cierne. Troje su zo starej serie, jedny (zelene) z novej. Ta ma na vnutornej vysacke logo firmy, toho stylizovaneho chameleona. Na cierne zabudni. Farba je hrozna, rychlo sa sperie a nohavie smrdia ako cerstvo asfaltovana cesta. Cierna sa k tymto nohaviciam celkovo nehodi. Mama mi povedala, ze v nich vyzeram ako nemecky tankista

.
Ostatne farby z polycottonu su/boli myslim uz len coyote, ktora im tiez nie celkom pasuje.
Postavy napravo maju oblecene Helikony - treti ma cierne SFU a stvrty coyote SFU:

Stare serie boli 50:50 polycotton. Nove su v nejakom divnom pomere 60:40, ale presne neviem, ci je to v prospech bavlny. Mam pocit, ze skor je tam viac umeliny, co z nich pocitovo robi "PET" flasku.
Gate maju perfektne vyriesene bederne a stehenne vrecka. Vrecka na zadku su podla mna nepouzitelne a vlastne som pre ne nenasiel ani vyuzitie. Latka je lahka, no prekvapivo pevna. V lete sa daju vyhrnut nad kolena, celkom slusne drzia. Ak v nich nahodou zmoknes, tak pomerne rychlo vyschnu. Ak sa ale durch premocia, zabudni na rychle schnutie.
Ako poznacil kolega, SFU-cka ta napriek nenapadnemu strihu velmi rychlo z davu vyclenia najma vdaka stehennym vreckam, ktore su ale uzasne na nosenie predmetov - nalozene nevadia pri pohybe a su akurat na dosah ruky.
Za tu cenu lepsie nohavice na vseobecne pouzitie asi tazko najdes. Ak sa uspokojis s tym, ze je to vyrobene v Cine so vsetkymi pre a proti, odmenou ti budu nohavice, v ktorych sa nemusis hanbit plazit sa v blate alebo sa bat sadnut si na parez (na rozdiel od neskutocne drahych vyrobkov "turistickych" znaciek). Zaroven v nich mozes vybehnut na urad vybavit nejake zalezitosti alebo bez obav nakupovat v obchode medzi ostatnymi obcanmi.