nohavice - ČSSR vz. 85 oliv, SR vz. 97, ľahké trek bavlnené gate - letné, rifle, ...
bundy - ČSSR, ešte komanč civil oliv parka s kožušinovou odním. vložkou ( aj v kapucni ), SR bundoška vz. 97, civil vesta Heavy tools tmavá oliv s veľkým hrubým skladacím úpletom až do pol hlavy ( osvedčené s fleeckou na pochody do -10°C ), čakám tento týždeň na tovar do "môjho" armshopu - Srbská parka s tepl. vložkou, Polská parka s tepl. vloškou vz. M65 a CZ parku s tepl. vložkou vz. 95, ( obrázky v prílohe ) vyberiem si na mieste ktorá sa mi bude zdať naj na zimu. ( pokiaľ vie niekto porovnať , rád prečítam ! )
boty - Lomer - polovičky treky Goretex, Lomer - celé, koženné so zosilnenou membránou a na zakázku ručne šité špeciály vraj z klokanej kože ( v koži sa nevyznám tak hádam .-D ), vážia cca do pol kila - zatiaľ ( rok ) nesmierna spokojnosť, už som v nich aj 2x brodil Váh (vody nad pás) a sú v 100% kondícií po vysušení a preimpregnovaní ( prestrek sprayom ) .. určite si dám robiť aj ďaľšie keď tieto budú dožívať.
samozrejme flanelové košele, bavlnené tričká, sveter z domácej ovčej vlny, tenké termoprádlo ( komplet ) 100% mikropolypropilén a hrubé dvojvrstvové termo 50% mikropolypropilén + 50% plyš, ...
Inak kto plánujete kúpiť klasické "humusáky" ( tie komančské teplé vložky ) - neváhajte. Mám info, že sa pomaly strácajú zo skladov a nové sa nevyrábajú