Ano v dnešní době se tak nějak musí si něco na sebe koupit, ale sám za sebe to neřeším.
Neřeším detaily, neřeším díry a záplaty, tudíž sebou ani netahám šití.
Řeším jen dvě kritéria-přírodní barva (hnědá, zelená, army ne-moc okatá)a přírodní materiál-asi nejlépe bavlna.
Nicméně pro tu nejlepší autentičnost jsou k dispozici prakticky jen nahota polonahota jak u indiánů a nebo kůže a kožešina.
Jen v takovém oblečení se dá 100% zžívat s přírodou a jen za možnost mpci se tak oblékat bych byl nezkonale rád. Ale chápejte, že by ze setkání byl revírník dnes asi pěkně vycukanej..

NAHOTA:
Nemyslím až onu nahotu jako Adam a Eva (i když je to take obstojný návrat ke kořenům lidství), ale takovou tu indiánskou spoře oděnou maximálně tak s bederní rouškou jak dodnes užívají domorodé kmeny třeba v amazonii.
V Bushcraftu jde i alespoň u mě o splinutí s okolím a toho v kanadách a taktické vestě nelze docílit.
,,Bosé nohy jsou starší než-li střevíce" pravil Hanry David Thoreau a pokud znáte-li Codyho Lundina tak asi víte proč chodí bos. Je to to nejlepší začlenění se do přírody. Když cítíte půdu pod nohama, tiše a rozvážně našlapujete a jste spojeni.
S přírodou se nebojuje...
Já to jen mohu doporučit si jednou v lese takhle sundat pohorky a projít se, nadýchnout se. (Samozřejmě pozor na střepy!!)
Případně jako lehká forma vyjít jen v kraťasech.
KOŽEŠINY:
A dalším bushcraftovým oblečením jsou vyčiněné kožešiny ze zvěře.
Zejména to tedy platí pro zimní období. Známe obrázky traperů a zálesáků.
K tomu tak nějak více není co sepisovat.
Chtěl jsem jenom sepsat dle mého to NEJBUSHCRAFTOVĚJŠÍ oblečení a dát to tak do podvědomí ať se tak nějak postupem času nespojuje bishcraft s teplákovou nebo nedej bože šusťákovou soupravou.
Toto téma se tedy dá rozvíjet nad těmito úvahami ale spíše bych ho chtél rozvít ohledně těch kožešin na následující otázky:
-z jaké zvěře se nejlépe dělá a je zároveň i nejvhodnější kožešina potažmo useň?
-které zvíře má nejteplejší kožíšek?
-z jakého množství zvěře se dá kompletně zazimovat?
-krejčovský návod na šití kožešiny?