tomtt - najlepšie bude, ak si buff ošaháš "na vlastné ruky." Zájdi do najbližšieho outdoorshopu, kde majú originál značku buff (nie jeho fake). Ak si z Ba, tak mi napíš PM.
Osobne Buff nepoužívam, teraz nosím jeho "pravzor" - nákrčník anglickej armády. V obchode Buffy máme, tak o nich niečo napíšem a skúsim ti poradiť prehľadom aspoň takto na diaľku:
Klasický Buff (original, national geographic...): tenká látka, nevhodné na zimu namiesto šálu. Vhodné pod helmu a podobne.
Merino Buff (z vlny z takých srandovných NZ oviec): taktiež tenký, no o dosť viac hreje. Vhodný na jeseň aj ako šál.
Polar Buff: podľa mňa najhorší Buff aký je
Polartecová časť je pomerne úzka (zakryje ti len krk a priedušky i tvár máš "holú") a pre zvyšok - teda tenká látka, platí to isté, čo pre Klasický Buff.
Reversible polar Buff: do tohto počasia a na ZIMU do mesta podľa mňa najlepšia vec. je to akurát dlhý valec z dvoch vrstiev polartecu (tuším 200-ka, ak sa nemýlim). Dýcha menej ako klasický Buff, teda na bicykel a aktivity, kde sa dosť človek potí, menej vhodné.
Storm a Cyklone Buff: oba sú softshellové s windstopperovou membránou, podšité polartecom, jeden z nich je dlhší a nemá sťahovacie lanko. Je z dvoch častí - kratšia (cca 1/3) je zo softshellu podšitého windstopperom a fleesom a dlhšia časť je len softshellová. Ten druhý je kratší a taktiež z dvoch častí. Dlhšia (cca 2/3 a viac) je zo softshellu podšitého windstopperom a fleesom (teda rovnaká ako tá "kratšia" u predošlého)a má sťahovacie lanko. Krátka časť je z klasického Buffu. Teraz z pamäti neviem, ktorý je ktorý
. Rozhodne na jeseň a ľahšiu zimu odporúčam ten kratší so sťahovacím lankom. Dá sa z neho ľahko spraviť pekná windstopperová čiapka, časť z bežného Buffu je akurát na nos a ústa. O priedyšnosti softshellu a windstopperu sú nekonečné debaty.
Buff hoodie: netuším čo týmto chcel autor povedať, ide o softshellovú windstopperovú kapucu, pod ktorou je klasický buff. Využitie tohto výrobku vidím do situácie, kedy má človek nejakú softshellku bez kapuce a začne pršať, prípadne keď mu je fakt zima na hlavu a nechce čiapku, lebo chce mať zakrytý aj zátylok (či jak sa volá tá časť vzadu medzi krkom a vrchom hlavy).
Buff bandana: WTF?
Výzor arafatky, no prevlieka sa to cez hlavu ako klasický buff a je to z obyčajného buffu, prudko štýlové vzory. Kamkoľvek okrem mesta nevyužiteľné.
Toto sú buffky, ktoré máme u nás a mal som ich v ruke i na krku