Carlos - dovolím si ti oponovať. Mal som v ruke softshellku z Exisportu, z pracovných odevov a z Lidla - veci od 30e do cca 100e. Hnus velebnosti. Ten matroš nedýcha, o fungujúcej membráne to ani nechyrovalo a kvalita šitia + strih, no "úžas."
Nevravím, občas má napr. Direct Alpine brutálny výpredaj - zľavy aj 50%, no to sa behom pár hodín rozchytá a zväčša sa jedná o dlho skladované kúsky, naviac v nekonfekčných veľkostiach.
A dovolím si prudko nesúhlasiť s tvrdením, že polka a viac ceny sa platí za značku. To by sedelo tak na veci od Mammuta
Nech je nákupná cena kvalitnej softshellovej bundy pre obchodníka od výrobcu cca 90e. Z tých 90e musí výrobca zaplatiť ušitie odevu, materiál, mať zisk, vyplatiť zamestnancov, vyplatiť sklad... a predajca musí dať vysokú maržu kvôli dnešným brutálnym nájmom (o tom by sa dalo fakt dlho písať). O platoch zamestnancov nehovorím - je to na smiech cez slzy, no aspoň máme možnosť nákupu za nižšie ceny + môžme dať slušnú zľavu našim kamarátom a tak...(whitedeath-ov prípad)
Teda - ceny outdoorových výrobkov nie sú zbytočne vysoké - za kvalitu sa platí. Tie veci sú funkčné, kvalitné a ja osobne nie som tak bohatý, aby som si mohol dovoliť kupovať lacné veci.