No, precital som si prave stranku
http://www.gore-tex.com/ ale nic takeho som tam neobjavil. Ano, gore-tex ma viacej prevedeni ale vsetky su viacmenej rovnake, meni sa len pocet vrstiev (dvojlaminat a trojlaminat) a priepustnost (napr. gore-tex best-defense prepusta dobre aj O2/CO2, gore-tex XCR ma lepsiu priedusnost atd.). Rukami mi uz preslo dost vela "original gore-texov"- botasky, kanady, navleky, nohavice, vetrovky, bivi bagy, rukavice atd. a co mozem povedat, kazdy a jeden odev musi mat nalepku/nasivku gore-tex, dokonca nielen civilne ale aj vojenske veci. Kedze gore-tex si nerobi ziadna firma sama ale vyraba to len firma Gore. Dalej na vnutornej strane latky je potlac s oznacenim gore-texu. Aspon tak to mam napriklad v bivi bagu od Carinthie. Pri Fjäll Räven nic take nevidno, nic na svojej stranke nespominaju (neviem preco by vyrobca utajoval, ze svoje veci robi z gore-texu
). Ale mozes si skusit napriklad ako ja, ci to je ozaj gore-tex, zober tie nohavice a ponor ich do vedra vody, ked ti premokne - gore-tex to teda nebude. Ten by take nieco robit nemal. Dokonca na celom googli som nenasiel nic v spojeni fjäll räven + gore-tex. A ked by sa ti to aj tak nepozdavalo, mozem napisat mail s otazkou priamo firme Fjäll Räven, nech sa k tomu vyjadria
.
Neber to ako nejaku hadku, ale som rad, ked sa veci uvedu na pravu mieru
Edit: A dalsia vec, gore-tex veci maju lepene svy, to hned vidis....