Myslím, že to byl velmi dobrý komentář a pod řadu věcí bych se klidně podepsal.
Co se reklamy týče, tu mají myslím opravdu velmi dobře udělanou. Ať už se to prezentace jednotlivých výrobků týká nebo například různé rady (jasně, pro někoho, kdo ví jak se na lopatě sedí, to není asi žádná díra do světa, ale hezké to je). další věcí jsou jejich pořádaný výšlapy, kterým dělají obrovskou mediální podporu a kampaň. co si budeme povídat...funguje to, vypadá to dobře a člověk má potom tak nějak pocit, že v rámci značky patří do rodiny, když od nich něco má. má někdo z nás pocit, že někam patříme, když nosíme něco s gore-texem?
vím, že to bude možná už trochu moc, ale motorkáři se zdraví...občas mě někdo zastaví a řekne, jéé ty máš FJ, taky od nich něco mám a už to jede...
mimo jiné zrovna gore-tex má reklamní kampaň na podobné úrovni. Těm se to bohužel podařilo dotáhnout tak daleko, že kdo má dnes jinou membránu, není IN (protože přece nemůže fungovat tak jako gore). mám s gore-texem řadu věcí a musím říct, že proti dešti...prostě funguje, paropropustnost...prostě nefunguje. pocitově to je jako pláštěnka (bavím s paclite a XCR) ano, jsou už nové typy, ale finančně jsme také někde jinde. navíc mi do lesa gore-tex tak nějak moc nesedí, na horách je to něco jiného.
další věc je, že jsme začali porovnávat absolutně odlišné věci (možná právě kvůli přehnané snaze prodejců, kteří vnucují všechno a předhánějí se s informacemi). materiál G-1000 není absolutně zamýšlen jako nepromokavý. na to, jak moc vydrží navoskovaný vůči, si každý uživatel udělá náhled sám, výše to bylo psáno. ale FJ má svoje 100%
nepromokavé materiály, tam už by přicházelo srovnání s gore-texem v úvahu (alespoň co do určení). jen mě napadlo, že G-1000 má naprosto stejné složení (65 % polyester + 35 % bavlna) jako mají třeba běžné maskáče. zkoušel je už někdo voskovat?
prostě za mě je to tak, že má-li dost peněz, mohu si vybírat co mám na sobě a měnit to. poprchá...vezmu něco, co vydrží slabonký déšť, prší...vezmu něco 100% nepromokavého. ideálně smaozřejmě mít něco, co toto zvládne obojí...a ještě se nebudeme potit. podle popisu jednotlivých značek, včetně FJ, je takových užitečných věcí řada, nicméně sám jsem bohužel nic ideálního ještě nenašel.
co se batohu kajka týče, tak ta cena mi přijde úplně ujetá. je fakt, že nejsem zrovna ten, kdo by ji využil, protože dlouhé výlety natěžko nepodnikám, ale toto je vážně moc. překvapuje mě ta váha. s takovým batohem se snad ani nalehko chodit nedá. kvalita bude asi fajn, ale že až tak fajn...