Ja pouzivam Garmin Oregon 300
Perfektny pristroj - nadam na neho dopustit
+ neuveritelne odolny - vydrzal mnoho padov, na strk, zem ci na baton. Ma iba par skrabancov pri "beznom" pohlade takmer neviditelne. Raz mi vypadol z iduceho auta

a vydrzal to!!!
+ oproti telefonu aj doplnkove funkcie ako vyskovy profil trasy, moznost nahravat trasy...
+ vodotesny (neskusal som) ale mnoho recenzii to potvrdzuje
+ pouzivam ho aj v aute - naviguje lepsie nez NAVIGON (pomerne kvalitny model, presne cislo neviem) ktory je pritom primarne urceny na navigaciu do auta. Ak nepotrebujete hlasovu navigacie (Oregon ju nema) tak je idealny aj do auta
+ spolu s MapSource nenahraditelny spolocnik PC ako priprava + navigacia v terene
+ vydrza baterii je velmi dobra (pouzivam dve sady) len treba zvolit vhodne baterie
- negativom je pomerne vysoka cena
- mapy od Garminu tiez nie su najlacnejsie
- mapy su drahe a ich kvalita je niekedy porovnatelna s google maps - teda pre beznu orientaciu...
Urcite ho odporucam, ak ste ochotny investovat viac je to velmi dobra volba! Na forach bol casto kritizovany display. Ja ho mam standardne na najnizsej hodnote (kvoli setreniu energie) ale obcas musim pridat na jase, nie je to vsak take zle ako sa pise na niektorych forach.
A netreba zabudat na jednu vec:
vzdy nosit so sebou AJ klasicky kompas a mapu!!!