Tak ano 12 a viac MP je pre beznych pouzivatelov zbytocne. Ten zoom, je pravda, ze najkvalitnejsie fotky sa nerobia s plnym zoomom, ale ja som ultrazoom kupoval na WL (wildlife) fotenie, kde by 5-krat zoom urcite nestacil... A este k tym megapixelom. Tusim sony ericson urobil mobil s 12-mp fotakom a mnoho ludi tym zlakali. Totizto ludia si myslia, ze cim viac megapixelov, tym kvalitnejsie fotky, no nie je to uplne pravda. Vela megapixelov je vam vlastne len na tlac a pritom, ked chcete tlacit fotky velkosti pohladnice uuuplne postacuje 5 mp... Nedajte sa aj vy zlakat tym, ze fotak ma vela vela mp...

Killian: co chces fotit ?
predpokladam, ze to ma byt taky "EDC" fotak

,
rozlisenie by som ti odporucil okolo 8 mp,
priblizenie nejakych 10-krat, napriklad zbadas nejaku zver, alebo pri sportovom podujati to dost vyuzijes.
Opticka stabilizacia je tiez dobra vec.
ISO - cim väcsie tym lepsie ale pozor, treba si pozriet recenzie, kvalitne su napr. na
www.ephoto.sk alebo
www.fotoaparat.cz ... Totiz ked je velke ISO zvykne sa objavovat sum a to sa pri fotakoch rozni.
A
rezimy - ked sa s tym velmi nechces babrat tak vyuzijes automat (auto), ktore nechyba nikde, no ja mu nedoverujem a tak fotim na manual (M, sam si nastavujes clonu, cas, ...), ktory vsak nema vela beznych vreckovych kompaktov...